Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανύπαρκτο το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο στην Λαμία !!!

Αυτές τις τελευταίες ημέρες πραγματικά αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά, αν τελικά αξίζει να πληρώνουμε δημοτικά τέλη σε έναν δήμο που (σχεδόν) πάντα και σε όλους τους τομείς του υπολειτουργεί ,οπως επίσης αναρωτιέμαι που δαπανιούνται κι αν τελικά αξιοποιούνται σωστά, τόσα χρήματα που λαμβάνει ο δήμος Λαμιέων από το κράτος και τα διάφορα (ευρωπαϊκά) προγράμματα !!!

Ο λόγος αυτήν την φορά που με βγάζει έξω από τα ρούχα μου είναι η (ανύπαρκτη) ασύρματη πρόσβαση (WiFi) στο διαδίκτυο !!!
Έτυχε τις τελευταίες ημέρες να θέλω κάνω χρήση της υπηρεσίας του ασύρματου δικτύου στην πλατεία Πάρκου (παρακαλώ!) και όχι σε καμιά ακριτική περιοχή της πόλης (που ήμουν σίγουρος πως δεν θα ήταν εφικτό, κάτι τέτοιο) ! Άρχισα λοιπόν να το ψάχνω το θέμα και μετά λύπης μου μεγάλης μαθαίνω, πως το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (...για να μην πώ πως δεν λειτουργεί καν...). Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έμαθα πως το εν λόγο δίκτυο "λειτουργεί" μόνο στην πλατεία Ελευθερίας και εντός μερικών Δημοτικών κτηρίων !!!

Κι ερωτώ, τον πάσαν υπεύθυνο, ο κύριος στόχος του προγράμματος του ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην Λαμία είναι να έχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο το σύνολο της πόλης ή μια μερίδα ευνοουμένων πολιτών ;

Από την στιγμή που εφαρμόστηκε το εν λόγο πρόγραμμα, ο Δήμος Λαμιέων σαν αρχή, τί έπραξε ουσιαστικά ώστε να διευρυνθεί η γεωγραφική του κάλυψη;
Μου είναι αδιανόητο εν έτη 2011, να μιλάμε για τεχνολογίες και συνάμα είναι απαράδεκτο να μιλάμε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μας "παρέχει" ο Δήμος και να υπάρχουν ζητήματα σοβαρά (κατ' εμέ) όπως το εν λόγο θέμα.

Μήπως κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είναι στιγμή να παρέχετε ουσιαστικές δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους δημότες της πόλης;

Σπύρος Φούντας
"ο διαχειριστής του blog"
aboutmylamia.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία δέκα (10) χρόνια εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχονται για την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής κι επικοινωνιών στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στόχος μας αποτελεί η δωρεάν παροχή όσο το δυνατό περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Από το 2004 σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε τις πρώτες ευρυζωνικές υποδομές στην πόλη και από τις πρώτες στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων το δίκτυο οπτικών ινών (με περισσότερα από 150 κόμβους σύνδεσης) και τα σημεία παροχής πρόσβασης σε ασύρματα δίκτυα αρχικά πιλοτικά, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης. Από τότε, στα πλαίσια των τεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων επεκτείνουμε το δίκτυο σε ολοένα και περισσότερα σημεία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (σήμερα αριθμεί περισσότερους από είκοσι σημεία στα γεωγραφικά όρια του Καποδιστριακού Δήμου). Σημειώνουμε ότι μέσω των σημείων παροχής ασύρματης πρόσβασης ο Δήμος μας δεν στοχεύει να αντικαταστήσει τα ενσύρματα δίκτυα παροχής πρόσβασης αλλά να διευκολύνει πολίτες που κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (pda’s, notebooks, smartphones κα) και χρειάζονται την υπηρεσία ελεύθερης πρόσβασης. Τα σημεία αυτά αφορούν, όπως άλλωστε φανερώνει και η ετυμηγορία της λέξης hotspot, περιοχές ακτίνας 200-300 μέτρων γύρω από τους σταθμούς εκπομπής χωρίς εμπόδια προσπέλασης. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες που είτε βρίσκονται σε επιλεγμένα δημοτικά κτίρια είτε κινούνται σε πολυσύχναστους χώρους της πόλης. Τέτοια κτίρια είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο χώρος εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου της οδού Λεωνίδου, το Χαλκιοπούλειο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο, οι κλειστοί εκθεσιακοί χώροι της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (μόνο για τις περιόδους λειτουργίας), κ.α. Οι εξωτερικοί χώροι που καλύπτονται είναι οι κεντρικές πλατείες Ελευθερίας, Πάρκου, Αθανασίου Διάκου, Δημοτικού Θεάτρου, η περιοχή του νέου Δημαρχείου, ο λόφος του Αγίου Λουκά, ορισμένα τμήματα κεντρικών οδών όπως Αινιάνων, Ρήγα Φεραίου, Ροζάκη Αγγελή, Υψηλάντη, Καποδιστρίου, Καραισκάκη, Τυμφρηστού, Διάκου, Λεωνίδου, Καραγιαννοπούλου, αρκετά μεγάλα τμήματα των τοπικών Κοινότητων Ανθήλης, Σταυρού, Δίβρης, Κωσταλεξίου, Φραντζή, Αγίας Παρασκευής, Ροδίτσας κα. Δεν σταματάμε εδώ, από τις αρχές του 2011 και μετά την ανάληψη ευθύνης και μέριμνας στις Δημοτικές Ενότητες Γοργοποτάμου, Λειανοκλαδίου, Παύλιανης και Υπάτης προχωρούμε στην λειτουργική ενοποίηση κι επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων όλης της περιφέρειας του Καλλικράτειου Δήμου Λαμιέων με στόχο πάντα τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και την παροχή τους σε όλους τους δημότες. Μάρτυρας των υπηρεσιών που παρέχονται αποτελεί η καταμέτρηση σε πραγματικό χρόνο, περισσότερων από 500 ημερησίων προσβάσεων διαφορετικών χρηστών που διακινούν πάνω από 40 GB δεδομένων και διατίθεται στο κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.
    Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον γράφοντα και όλους τους αναγνώστες ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου μας εργάζονται στην κατεύθυνση ενίσχυσης, βελτίωσης κι επέκτασης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, παραμένουν δε στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετης κριτικής και πρότασης που στόχο θα έχει την βελτίωση των υπηρεσιών και την παροχή ακόμη καλύτερων ψηφιακών υπηρεσιών στο πλαίσιο πάντα του εφικτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/11, 11:07 μ.μ.

    Πάμε μαζί μια βόλτα στις πλατείες και στο Δημοτικό κατάστημα να δούμε αν δουλεύει κάτι? Φυσικά καλοδεχούμενη η απάντηση , αλλά όχι αποδεκτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή