Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Λ. Λιαρόπουλος: Γιατί μηνύουμε τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ

Μέσω facebook, δημιουργείται το πρώτο κίνημα πολιτών εναντίον της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του προέδρου της προσωπικά Νίκου Φωτόπουλου. Μάλιστα η ομάδα «ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ» που μετρά μέσα σε λίγες ώρες ύπαρξης εκατοντάδες μέλη κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά εναντίον του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και της απεργίας στη ΔΕΗ. «Κάναμε μια μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου τον παρακαλούμε να κάνει ό,τι νομίζει εκείνος ότι είναι σωστό παραθέτοντας ορισμένα επιχειρήματα» τονίζει μιλώντας στο Capital.gr ο δημιουργός της ομάδας στο facebook, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Η αναφορά παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα χθες και σε αυτήν επισημαίνονται οι κίνδυνοι ακόμη και για τη ζωή απλών ανθρώπων, πέρα από την οικονομική ζημιά που προκαλείται από τις διακοπές ρεύματος.

«Αναφέρουμε στον εισαγγελέα ότι υπάρχουν άνθρωποι των οποίων κινδυνεύει η ζωή γιατί χρησιμοποιούν στο σπίτι τους μηχανήματα που υποστηρίζουν την υγεία τους που σταματούν όταν πέφτει το ρεύμα. Υπάρχουν άνθρωποι στα χειρουργεία όταν πέφτει το ρεύμα. Χαλάνε οι υπολογιστές σε απλούς πολίτες, επαγγελματίες και καταστήματα υφίστανται ζημιά. Επίσης επισημαίνουμε ότι υπάρχει ζημιά 4 εκατομμύρια ευρώ από τις διακοπές ρεύματος» προσθέτει ο καθηγητής με ειδίκευση στα οικονομικά της υγείας.

Το group χθες το βράδυ μετρούσε 403 μέλη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πολύ γνωστά ονόματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής, ηθοποιοί, σκηνοθέτες ακόμη και κοινωνικοί φορείς που θεωρούν ότι θίγονται από τη συμπεριφορά της ΓΕΝΟΠ και του προέδρου της.

«Δε θυμόμαστε να έχουμε ορίσει ποτέ τον κύριο Φωτόπουλο υπεύθυνο να αποφασίζει για εμάς και εξ ονόματός μας, για το τι είναι καλό για τη χώρα, για τις επιχειρήσεις ή τους απλούς πολίτες. Είμαστε «θυμωμένοι» και είπαμε ότι κάτι πρέπει να γίνει» αναφέρει ο κ. Λιαρόπουλος, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις αποκαλύψεις του πορίσματος Ρακιντζή για τις παράνομες επιχορηγήσεις και σπατάλες χρημάτων στο συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ:

«Διαβάσαμε για αυτά που έχουν κάνει και τώρα μας λένε ότι μας κόβουν το ρεύμα για να σώσουν τη χώρα. Σε μια στιγμή που η χώρα βολοδέρνει και κινδυνεύει να χρεοκοπήσει».

«Ξέρω τι σημαίνει συνδικαλισμός και που τελειώνει το δικαίωμα του συνδικαλιστή και που αρχίζει το δικό μου ως πολίτη και της πολιτείας» καταλήγει ο καθηγητής που δημιούργησε το γκρουπ των ανθρώπων που έχουν... «αγανακτίσει» με τη ΓΕΝΟΠ.

5 εκατ. ευρώ το ημερήσιο κόστος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ημερήσιο κόστος για τη ΔΕΗ από την απεργία της ΓΕΝΟΠ ανέβηκε στα 5 εκατομμύρια ευρώ καθώς για πολλές ώρες η οριακή τιμή του συστήματος (χονδρική τιμή) βρέθηκε κολλημένη στην ανώτατη τιμή δηλαδή στα 150 ευρώ η μεγαβατώρα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου