Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δ. Λάρισας: Μέτρα κατά του παρεμπόριου

Σε καθημερινούς ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπόριου προχωράει o Δήμος Λαρισαίων Περιφέρεια Θεσσαλίας, με κλιμάκια ελέγχου που αποτελούνται από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, όπως αποφασίστηκε σε πανθεσσαλική σύσκεψη.
Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων στη σύσκεψη ήταν ότι ο εμπορικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα λόγω του παράνομου εμπορίου και αυτό είναι πλέον γεγονός.
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει πάρει εκτεταμένες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλείται την ομαλή λειτουργία της αγοράς και η βιωσιμότητα των νομίμων επιχειρήσεων.

Το διαπιστούμενο έλλειμμα εξαιτίας του μεγεθυνόμενου παρεμπόριου ζημιώνει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές με ανάλογη ζημία στην εθνική οικονομία.
Καταστήματα κλείνουν και πλήττεται ευθέως η ανταγωνιστικότητα, ενώ ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Παράλληλα, το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, πλανόδιο και στάσιμο, προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στη γενική εικόνα των πόλεων, στην ομαλή λειτουργία του στεγασμένου εμπορίου, στις λαϊκές αγορές και στους κατόχους νόμιμης αδείας υπαίθριους πωλητές.
«Στόχος μας πρέπει να είναι η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις επικίνδυνες ισορροπίες των αδικημάτων που δημιουργούνται απ' το παραεμπόριο», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου