Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το νερό τουαλέτας πιο καθαρό από τα παγάκια;

Στο συμπέρασμα, ότι το νερό τουαλέτας είναι πιο καθαρό από τα παγάκια, κατέληξε η έρευνα μιας 12χρονης μαθήτριας στη Φλόριντα των Η.Π.Α..
Η εργασία της έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής στην τάξη της 1ης Γυμνασίου όπου φοιτά.

Όταν έπρεπε να διαλέξει ένα θέμα για την υποχρεωτική εργασία στο μάθημα, η νεαρή μαθήτρια αναρωτήθηκε πόσο καθαρά να είναι τα παγάκια που χρησιμοποιούνται στα καταστήματα φαστ φουντ. Η υπόθεση της εργασίας της ήταν ότι τα παγάκια των εστιατορίων φαστ φουντ θα περιλαμβάνουν περισσότερα βακτήρια από το νερό της τουαλέτας!

Η 12χρονη διάλεξε πέντε εστιατόρια φαστ φουντ. Σε καθένα από αυτά, πήγαινε στις τουαλέτες του καταστήματος, πατούσε μία φορά το καζανάκι και, φορώντας αποστειρωμένα γάντια, έπαιρνε δείγμα του νερού μέσα από την τουαλέτα. Επίσης, από καθένα από τα καταστήματα έπαιρνε δείγμα από τα παγάκια που προορίζονταν για τα ποτά των πελατών.

Τα δείγματα που μάζεψε, τα εξέτασε για την περιεκτικότητά τους σε βακτήρια σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου της πόλης, με τη βοήθεια ενός καθηγητή. Το συμπέρασμα: στο 70% των περιπτώσεων, ο πάγος του εστιατορίου είχε περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας του εστιατορίου.

Η εργασία της μαθήτριας κέρδισε βραβείο στο σχολείο της και τώρα η 12χρονη ελπίζει να αποσπάσει ακόμη ένα βραβείο στην έκθεση ερευνών της Κομητείας.

Πηγή:thelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου