Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εικόνες σοκ στη καρδιά της Λαμίας.














Περπατώντας στη κομμάτι της Λαμίας στο χώρο από το 11 Δημοτικό (απέναντι από την Έκθεση Λαμίας ) και στο νοητό τετράγωνο μέχρι το Μαρινόπουλο , ΔΕΥΑΛ βλέπεις παντού σκουπίδια . Ένας απέραντος σκουπιδότοπος! Εκεί όμως που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι στο πάρκο δίπλα στα Κέντρα Υποστηρίξης Ατόμων με Αναπηρίες. Λες δεν είναι δυνατόν ! Πως είναι δυνατόν να αδιαφορούν πολίτες και οργανωμένη κοινωνία (Δήμος Λαμίας) ? Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:
Παγκάκια κατεστραμμένα και βρώμικα, παιχνίδια ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ , το γκαζόν γεμάτο σκουπίδια , κάδοι σκουπιδιών υπερπλήρης και κατεστραμμένοι. Το δεξί στήριγμα με το έδαφος της κούνιας που βλέπετε στην φωτογραφία είναι θέμα χρόνου να σπάσει και να θρηνήσουμε θύματα. Ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που παθαίνω τέτοιο σοκ με τις εικόνες που αντίκρισα.
Κύριε Δήμαρχε σε πρώτη φάση στείλτε τους αρμοδίους υπαλλήλους να αποκαταστήσουν το χώρο και σε δεύτερη φάση θεσμοθετήστε και υποστηρίξτε ενεργά εθελοντικές δράσεις καθαριότητας της πόλης μας σε ΜΟΝΙΜΗ βάση π.χ κάθε μήνα ή κάθε δίμηνο . Αυτές οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι ! Δεν πάει άλλο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρώτα θέμα πολιτισμού και αξιών και μετά οικονομικό.
Οφείλουμε στα παιδιά μας να κάνουμε κάτι! Αρκετά τους έχουμε αρπάξει από το μέλλον μήπως προλάβουμε και κάνουμε κάτι για το παρόν τους.
[πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για τις δείτε καλύτερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου