Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Από Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα πληρώνονται και οι δημοτικοί υπάλληλοι

Ξεκινά η ενσωμάτωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ετσι για πρώτη φορά η πληρωμή μισθοδοσίας Ιουνίου των εργαζόμενων σε 26 «Καλλικρατικούς» Δήμους θα πραγματοποιηθεί μέσω της ΕΑΠ, εγκαινιάζοντας τις καταβολές στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ένταξη φορέων στη διαδικασία καταβολής μισθοδοσίας μέσω της ΕΑΠ. Ηδη το μεγαλύτερο μέρος των αμειβομένων της Κεντρικής Κυβέρνησης περίπου 580.000 υπάλληλοι ή το 79% του συνόλου έχουν ενταχθεί στη διαδικασία.
Συγκεκριμένα, αμείβονται 299.420 άτομα που απασχολούνται σε υπουργεία 106.823 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, 99.106 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, 2.872 δημοτικοί υπάλληλοι και 707 υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Ο συνολικός αριθμός των αμειβομένων έφτασε τους 467.421 ή το 61% των απογεγραμμένων υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης (η Γενική κυβέρνηση περιλαμβάνει τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια και φορείς κοινωνικής ασφάλισης και την τοπική αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού).
Αμοιβές
Η ΕΑΠ υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και είναι υπεύθυνη για την καταβολή των παντός είδους αμοιβών του στενού Δημοσίου αλλά και των ΝΠΔΔ. Στόχος της είναι η καλύτερη και γρηγορότερη διεκπεραίωση αλλά και ο εξορθολογισμός της διαδικασίας καταβολής των αμοιβών, καθώς και η διευκόλυνση των ελέγχων στα καταβαλλόμενα ποσά.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η ενεργοποίηση της λειτουργίας της ΕΑΠ, ακολουθεί την προγραμματισμένη πορεία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των χρηματικών ενταλμάτων (που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών) έφθασαν τα 2.172, οι ενταγμένοι εκκαθαριστές έφτασαν στους 483 και τα συνολικά αρχεία που επεξεργάστηκε η ΕΑΠ τα 3.908.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου