Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνεργασία για το πρόγραμμα αδέσποτων από το Δήμο Βόλου

Συνάντηση με τους κτηνιάτρους του Βόλου που υποστηρίζουν το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο του Νόμου 3170 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, στο κτίριο Στρεφτάρη .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία κτηνιάτρων – Δήμου Βόλου, με κυριότερο την καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων από το 2010.

Συγκεκριμένα, οι κτηνίατροι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη ροή πληρωμής των οφειλών του Δήμου, τόσο από τα προηγούμενα χρόνια, όσο και από τη φετινή χρονιά, καθώς έχουν τεθεί περιορισμοί εκ μέρους του Υπουργείου που καθυστερούν σημαντικά την έγκριση δαπανών αυτού του είδους.

Σημειώνεται ότι οι οφειλές για το 2010 ανέρχονται στο ποσό των 43.570 ευρώ και αφορούν υπηρεσίες που προσέφεραν κτηνίατροι για την υλοποίηση του προγράμματος στον πρώην Δήμο Βόλου και τον πρώην Δήμο Αρτέμιδας, ενώ οι οφειλές για το πρώτο πεντάμηνο του 2011 ανέρχονται στις 11.900 ευρώ περίπου.

Συνολικά, δηλαδή ο ενιαίος Δήμος Βόλου οφείλει στους κτηνιάτρους 55.470 ευρώ, γεγονός το οποίο αποτελεί «αγκάθι» στην ομαλή συνέχιση εφαρμογής του προγράμματος, αφού οι κτηνίατροι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προβούν στη διακοπή της συνεργασίας εάν δεν επιτευχθεί επίλυση του προβλήματος εντός του επόμενου μήνα, όπως οι ίδιοι τόνισαν στη συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Απ. Παντσά.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι κτηνίατροι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Βόλου, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του προγράμματος έχει άριστα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία χωρίς να πληρώνονται.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο ώστε να δοθεί η δυνατότητα καταβολής των οφειλών για το τρέχον έτος και σταδιακά να πληρωθούν οι οφειλές των παρελθόντων ετών, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων ζώων, που αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των υποδομών και την καλύτερη λειτουργία του Καταφυγίου Αδεσπότων στην περιοχή των Γλαφυρών, καθώς ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες τοποθέτησης δεξαμενής που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση των εγκαταστάσεων, ενώ προωθούνται και οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του αποχετευτικού.

Τέλος, τοποθετήθηκε και λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 24280 73111 , όπου το κοινό μπορεί να απευθύνεται για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα.



econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου