Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ανακύκλωση: παγκόσμιος ουραγός η Ελλάδα

Σε μια από τις πλέον επικερδείς βιομηχανίες στον κόσμο εξελίσσεται η Ανακύκλωση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως, σε αντίθεση με την Ελλάδα που «φιγουράρει» στις τελευταίες θέσεις. Ο προϊστάμενος του γραφείου Εναλλακτικής Διαχείρισης, Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΣΔΑΠ), Αδαμάντιος Σκορδίλης, δήλωσε ότι «τρίτη σε τζίρο σε παγκόσμια κλίμακα έρχεται η βιομηχανία της ανακύκλωσης, δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Για την Ελλάδα η ανακύκλωση είναι επιτακτική ανάγκη».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η ανακύκλωση είναι από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες. Κατατάσσεται τρίτη μετά τα πετρέλαια και τα όπλα και ξεπέρασε και τις φαρμακοβιομηχανίες.

Στην Ελλάδα είναι απαραίτητη επειδή δεν έχουμε πρώτες ύλες για τα πλαστικά (πετρέλαιο), το χαρτί (χαρτομάζα), το γυαλί και το μέταλλο (εκτός του βωξίτη). Επίσης με την ανακύκλωση εξοικονομούνται ετησίως 350.000 κυβικά σε διοξείδιο του άνθρακα».

Η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να διαχειριστούμε σήμερα τα σκουπίδια, αφού η παραγωγή προϊόντων δεν σταματάει, είναι η ανακύκλωση.



Πηγή ota.gr



econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου