Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Πάσχα και... Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πειραμάτων στα Ζώα. Nιώθετε τύψεις?

Περισσότερα από 5.000.000 αμνοερίφια θα σύρουν το χορό της σούβλας ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, που συμπίπτει φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πειραμάτων στα Ζώα. Την ίδια στιγμή, πάνω από 12.000.000 ζώα βασανίζονται στα ευρωπαϊκά εργαστήρια για επιστημονικούς λόγους.
Στατιστική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από την European Commission το Σεπτέμβριο του 2010, αναφέρει πως 12.000.000 ζώα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2008, στα ερευνητικά εργαστήρια.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής(ΠΟΦΥΖΩ), στα χειρουργικά τραπέζια της φρίκης, την πρώτη θέση κατέχει η Γαλλία, τη δεύτερη το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, η δε Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις.

«Τα πειραματόζωα δε βασανίζονται και πεθαίνουν μόνο για τις θεραπείες των ανθρώπινων ασθενειών αλλά και για να έχουμε εμείς, τα ευφυή δίποδα, σπίτια πεντακάθαρα, αστραφτερά μπάνια, καλογυαλισμένα έπιπλα, αποσμητικά χώρου και άλλα πολλά. Η παραγωγή οικιακών προϊόντων είναι μια λίστα χωρίς τέλος που στο βωμό της κερδοφορίας βασανίζει και θανατώνει σκυλιά, πιθήκους, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, γουρούνια, αρουραίους, ψάρια και γάτες. Στην πολεμική βιομηχανία, στις πολεμικές συρράξεις, στην κατάκτηση του Διαστήματος, τα ζώα είναι πάντα τα πρώτα θύματα».

Αυτό που άρχισε στις αναπτυγμένες χώρες, συνεχίζεται και στις αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου. Τα ζώα δε χρησιμοποιούνται μόνο σαν ιατρικά εργαλεία, αλλά και σαν εργαλεία μάθησης σε Ανώτερα και Κατώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην Τανζανία και σε 28 άλλες αφρικανικές χώρες, σε χώρες της Ασίας, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων ζώων της άγριας πανίδας και επιπλέον σκύλοι και γάτες βασανίζονται απάνθρωπα. σε διάφορα πειράματα, σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια και θεωρούν φαινόμενο κάθε άλλη εναλλακτική μέθοδο.

Ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως από τα πειράματα στα ζώα έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις και πως ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αν δε δοκιμαστεί πρώτα και σε ανθρώπους, τα ζώα εξακολουθούν να είναι ακόμα τα μεγάλα θύματα της ανθρωπότητας και να κατακρεουργούνται στα χειρουργικά τραπέζια, υπογραμμίζουν οι ΠΟΦΥΖΩ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου