Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ερώτηση της Πρωτοβουλίας για την απαράδεκτη κατάσταση στο ''κυνοκομείο'' Λαμίας

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε πάλι στην επικαιρότητα από τα ΜΜΕ, το θέμα της ‘’λειτουργίας’’ του παράνομου ‘’κυνοκομείου΄’’ , με εικόνες που έκαναν το γύρο της Ελλάδας προκαλώντας για μία ακόμη φορά έντονα αρνητικά σχόλια για την πόλη μας.
Το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι εδώ και χρόνια γνωστό στην Δημοτική Αρχή, η οποία παρ'όλες τις εξαγγελίες, τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, τις εκλύσεις των φιλοζωικών σωματείων και της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για εφαρμογή της νομοθεσίας και προσπάθεια επίλυσης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, εδώ και τόσα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Αντίθετα μάλιστα αδιαφόρησε επιδεικτικά σε οποιαδήποτε πρόταση ενώ εκκρεμεί μάλιστα μήνυση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας για βασανισμό και κακομεταχείριση των ζώων στο ‘’κυνοκομείο’’(αφορά το διάστημα 2003 -2007).

Θα θέλαμε να μας απαντήσετε τα εξής:
1) Τι άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την λειτουργία του ‘’κυνοκομείου’’;
2) Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να τιμωρηθούν διοικητικά αλλά και ποινικά οι ΄΄υπεύθυνοι’’ αφού σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ‘’Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.’’
3) Ποιες είναι εκείνες οι άμεσες ενέργειές σας για την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των αδέσποτων στην πόλη μας


Σας επισυνάπτουμε:
• Την δήλωση στον τύπο του Αντιδημάρχου Κου Νερολή (9/4/2009) για άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας
• Την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας (10/2/2010) για το ίδιο ακριβώς θέμα που συζητάμε σήμερα
• Τις προτάσεις μας(21/4/2010) για την βελτίωση των συνθηκών των ζώων στην Λαμία
• Την απάντησή μας(4/10/2010) στις διαπιστώσεις και το ευχολόγιο του Κου Δημάρχου στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου