Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Απογράψου εκεί που κατοικείς

«Η Λαμία στηρίζει τις ελπίδες της σ’ εσάς για να έχει θέση στο πανελλήνιο γίγνεσθαι. Μέχρι σήμερα έχουμε μία στρεβλή εικόνα της χώρας γιατί οι κάτοικοι απογράφηκαν αλλού, και όχι εκεί που κατοικούν», υπογράμμισε προς τους απογραφείς ο δήμαρχος, ζητώντας ταυτόχρονα να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευσυνείδητα τη δουλειά τους. Απ’ τους κατοίκους ζήτησε να απογραφούν εκεί που μένουν γιατί «οι χρηματοδοτήσεις που έρχονται κατά κεφαλήν θα είναι μικρότερες και δεύτερον αυτοί που δεν απογράφονται εδώ ζητάνε έργα, τη στιγμή που υπονομεύουν το δήμο. Να μείνουν εδώ και να έχουν απαιτήσεις ύστερα», τόνισε σχετικά.
Τους απογραφείς του δήμου Λαμιέων καλωσόρισαν ο δήμαρχος, Γιώργος Κοτρωνιάς, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Φώσκολο, νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα του Δ.Σ. στην οδό Αινιάνων. Εκεί οι απογραφείς παρακολουθούν σεμινάρια της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ενόψει της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού από 10 έως 24 Μαΐου 2011. Ο κ. Κοτρωνιάς ζήτησε τη συνδρομή των απογραφέων να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα των κατοίκων στο δήμο, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να παρατηρηθούν φαινόμενα από πλευράς κατοίκων να απογράφονται σε άλλα μέρη, εκτός αυτών που κατοικούν.




Απ’ την πλευρά της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο στατιστικολόγος Θανάσης Καλλιώρας ανέφερε ότι «θέλουμε απ’ τον κόσμο να ανοίξει τα σπίτια του. Αυτά που θα ερωτηθούν δεν θα χρησιμοποιηθούν πουθενά εκτός της απογραφής, παρά μόνο στατιστικά».
http://www.paratiritisfthiotidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου