Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Δωρεάν παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε άνεργους

Περισσότερες από 130.000 επισκέψεις έχει δεχθεί από τον περσινό Μάρτιο η «Φωλιά για το Παιδί και την Οικογένεια», πρωτοβουλία ιδιωτών, εξυπηρετώντας ανέργους και απολυθέντες με παιδιά αλλά και εργαζομένους, με τη διάθεση ορισμένων ειδών πρώτης ανάγκης δωρεάν για τις δύο πρώτες κατηγορίες και σε χαμηλές τιμές για την τρίτη.

Σχολικά είδη, απορρυπαντικά, πάνες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, χαρτί υγείας, γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένο νερό, ζυμαρικά, βρεφικές τροφές, δημητριακά, ξηροί καρποί, χυμοί, διατίθενται δωρεάν στους ανέργους με προστατευόμενα μέλη. Οι υπόλοιποι, καταβάλλοντας μια ετήσια συνδρομή ύψους 10 ευρώ, μπορούν να προμηθεύονται τα είδη σε χαμηλές τιμές. Τα χρήματα καλύπτουν τα πάγια έξοδα του χώρου, που φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, καθώς πληρώνει επαγγελματικό τιμολόγιο στο ρεύμα.

Προκειμένου να προμηθευτεί είδη δωρεάν ένας άνεργος, οι άνθρωποι της «Φωλιάς» κάνουν διασταύρωση των στοιχείων της απόλυσης, εξηγεί η κ. Ρουμπίνη Πετράκη, που συντονίζει την προσπάθεια σε έναν μικρό χώρο, κοντά στους σταθμούς Φιξ και Ακρόπολη του μετρό. Αυτήν την περίοδο, προχωρά η παροχή δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης με αποφοίτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και ιδιωτικό κολέγιο, οι οποίοι θα κάνουν την πρακτική τους, εποπτευόμενοι από επαγγελματίες με εμπειρία.

Υπάρχει, ακόμη, η σκέψη, οι παππούδες και οι γιαγιάδες της γειτονιάς να λένε παραμύθια στα παιδιά, στο πλαίσιο λειτουργίας δωρεάν εργαστηρίου απασχόλησης των παιδιών των απολυμένων. Για να γίνουν όλα αυτά, είναι απαραίτητοι και άλλοι εθελοντές, εκτός από όσους ήδη προσφέρουν χρόνο και χρήμα για να βοηθήσουν τον πλησίον. Προς το παρόν, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. τον χώρο «κρατούν» συνταξιούχοι και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., εργαζόμενοι. Πρόσφατα διοργανώθηκε πασχαλινό μπαζάρ με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της «Φωλιάς», και τη συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και αλλοδαπών από Φινλανδία, Αγγλία, Γαλλία και Αργεντινή.

Ιφιγενεια Διαμαντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου