Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

'' Η τέχνη γίνεται και στο δρόμο; Δεν έχει ανάγκη το θέατρo ;'' Εσείς τι λέτε Kε Δήμαρχε;

Από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λαμίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία προσυπογράφουμε ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση του Δήμαρχου Λαμιέων:

Η ελλιπής αρωγή της πολιτείας δεν επέτρεψε έως τώρα την κατασκευή κατάλληλου κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, το οποίο προβλέπει και την ανάλογη αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, (όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις).

Ως εκ τούτου βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή την παραχώρηση του Δημοτικού; Θεάτρου Λαμίας, για την πραγματοποίηση μιας από τις 7 παραστάσεις που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας την Άνοιξη του 2011.
Μέχρι σήμερα, στις επανειλημμένες αιτήσεις μας τόσο προς τον Δήμαρχο Λαμιέων, όσο και προς την Επιτροπή; διαχείρισης του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, εισπράξαμε την άρνηση με τροποποιημένες εκάστοτε προφάσεις όπως:

Η τέχνη γίνεται και στο δρόμο δεν έχει ανάγκη το θέατρο…
Μην απαξιώνετε τους υπόλοιπους χώρους,
Η σκηνή μετά την «ανακαίνιση» είναι ευπαθής και δεν «σηκώνει» πολύ βάρος,
Το θέατρο εφεξής θα δίνεται μόνο σε θιάσους,
Ένα παιδάκι χοροπηδούσε στο κάθισμα και υπάρχει φόβος φθορών
!!!

Απαντούμε:
Η τέχνη δεν έχει ανάγκη όντως την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά όταν είναι διαθέσιμη προς τι το παράλογο της χρήσης της. Ήγουν: διανυκτέρευση γίνεται και σε αντίσκηνα αλλ΄ ουδέν μεπτόν αν στεγαστείς στην οικία σου.
Ουδεμία απαξίωση προς τους λοιπούς χώρους του Δήμου. Άλλωστε κάνουμε χρήση αυτών για τις υπόλοιπες παραστάσεις. Για την συγκεκριμένη, οι υποδομές του θεάτρου εξυπηρετούν καλύτερα την καλλιτεχνική έκφραση εκατό περίπου μαθητών.
Με απλά λόγια αν στο πόδι μου φορώ 45 Νο παπούτσι, με στενεύει το 42…

Δεν σας τιμά η ομολογία για την καταστροφή της σκηνής. Αν ξοδέψατε τα χρήματά μας για να «δημιουργήσετε» κάτι τόσο ευπαθές, ίσως και να πρέπει να απολογηθείτε γι΄ αυτό. Φοβούμαστε δε, ότι θα καταστεί το Δημοτικό Θέατρο «μαυσωλείο» για χρήση ενός στενού κύκλου που επιλέγει έτοιμες παραστάσεις, (παρακαλούμε μην εκληφθεί ο λόγος ως απαξίωση προς αυτές) και απευθύνεται σε ολίγους που διαθέτουν ανάλογο βαλάντιο.
Η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και η δωρεάν παρακολούθησή της, δεν αφορούν τον Δήμο Λαμιέων και δη τις επιτροπές περί των πολιτιστικών; Μήπως έχει θέση μόνο στο δρόμο;
Για τους θιάσους υπάρχει μήπως νεοσυσταθείσα υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να ζυγίζει τα σκηνικά; Άραγε ζυγίζονται και οι ηθοποιοί;
Τι είδους θίασο αποτελούν η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και λαμβάνουν την άδεια χρήσης του Θεάτρου;
Κύριοι, η έως τώρα επιχειρηματολογία σας θα μας έκανε να ευθυμήσουμε, αν δεν λυπόμασταν για την απαξίωση προς την προσφορά του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και τον αποκλεισμό του από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Παρόλα αυτά δεν μας οδηγεί σε ουδεμία λογική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό, από την πλευρά σας.

Απαιτούμε ως δημότες αυτής της πόλης τη δυνατότητα ελεύθερης χρήσης των όποιων υποδομών της.

Αρκετά πια με τις περικοπές
Όχι και στα όνειρά μας…………………………

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου