Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε για το final four 2011

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση των τελικών (final four) του ομαδικού πρωταθλήματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μάρτη, στα Λουτρά Αιδηψού.

Αρκετά ενδιαφέρουσες πατρίδες , αγωνιστικό πνεύμα, ιδιαίτερα ζεστό κλίμα και πολύ φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων , ήταν τα χαρακτηριστικά των αγώνων.
Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο σκάκι είναι όλοι νικητές και ο πιο μεγάλος νικητής είναι το ίδιο το άθλημα.

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Διαιτητή των αγώνων κ. Χρήστο Ζάκκα, τα ζευγάρια που προέκυψαν για τους ημιτελικούς του Σαββάτου ήταν Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας (Σ.Ο.Β.Ε.)– Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας (Σ.Σ.Ε.) και Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας (Σ.Ν.Ο.Λ.) – Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) . Η ομάδα του Σ.Ο.Β.Ε. επικράτησε με 5-2 και η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 6-1 των αντιπάλων τους και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της επόμενης ημέρας.

Στον μικρό τελικό, η ομάδα της Σ.Ν.Ο.Λ νίκησε την ομάδα της Ελασσόνας με 3-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη. Στο μεγάλο τελικό η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 5,5 έναντι 2,5 επικράτησε της ομάδας της Βόρειας Εύβοιας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας 2011.

Η σύνθεση της νικήτριας ομάδας : Στασινός Παναγιώτης, Μητραντζάς Αθανάσιος, Τσούμας Ηλίας, Σιαμέτη Αναστασία, Σιαμέτη Κων/να , Σιαμέτη Τριανταφυλλιά , Ντούλιας Χρήστος , Στασινός Σταμάτης.
Για την δευτεραθλήτρια ομάδα της Βόρειας Εύβοιας αγωνίστηκαν: Μπαρμπής Θανάσης, Ανέστης Ιωάννης, Σκουρτανιώτης Γιώργος, Σιρκελή Φανή, Πλιούκα Ιωάννα, Καππέ Ελένη- Μαρία, Μουρίδης Κώστας και Σουλιάδης Ιωάννης.
Η σύνθεση της Σ.Ν.Ο.Λ. ήταν : Παγουρόπουλος Γιώργος, Τσιτούρας Ιωάννης, Στεργίου Γεώργιος, Αβδελίδου Ευαγγελία, Στεργίου Δήμητρα-Ειρήνη, Σταθόπουλος Κων/νος και για τον Σ.Σ.Ε. : Γκουκουμάτης Ευάγγελος, Ζαρκαδής Ιωάννης, Παγώνης Ιωάννης, Μπέγκα Ειρήνη, Ζαρκαδής Αχιλλέας , Γκουκουμάτης Κων/νος.

Τις απονομές των επάθλων, έκαναν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κ. Ιωάννης Γούδας , η Πρόεδρος του Σ.Ο.Λαμίας και Ε. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώτα Βαϊοπούλου και ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Βορ. Εύβοιας και Ταμίας της Ένωσης κ. Νίκος Πήττας.

Όπως τόνισε ο Γ. Γραμματέας κ. Παγουρόπουλος Γιώργος, η Ένωση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, βοήθησε στην δημιουργία τριών νέων σωματείων στην Κεντρική Ελλάδα, διοργάνωσε πολλά σχολικά πρωταθλήματα και έδωσε έμφαση στον μαζικό αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό . Θα συνεχίσουμε να παράγουμε σκάκι με διοργανώσεις , με επίκεντρο το παιδί.
Όλες οι ομάδες ήταν ενθουσιασμένες από την φιλοξενία και επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά οι αδιάρρηκτοι δεσμοί πραγματικής φιλίας που αναπτύσσονται στο χώρο του αθλήματος του σκακιού, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αθλήματα.
Και φυσικά μετά τον αγώνα όλοι μαζί , οι αθλητές, οι γονείς τους , παράγοντες , αλλά και απλοί φίλοι του αθλήματος ,διασκέδασαν σε παραδοσιακή ταβέρνα .


Δελτίο τύπου της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης Στασινός31/3/11, 10:44 π.μ.

    Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό που κερδίζει ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας στα 36 χρόνια της λειτουργίας του!

    Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους, μέσα από τόσο αντίξοες για την κοινωνία συνθήκες, αγωνίζονται εθελοντικά, άοκνα και με περίσσια όρεξη, για ένα άθλημα που προάγει τον πολιτισμό στην Λαμία.

    Είναι σίγουρο πως οι επόμενες επιτυχίες είναι μπροστά μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή