Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Λαμίας σε διεθνή διαγωνισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι φυσικές επιστήμες στο προσκήνιο-Ευρώπη» (science on stage-Europe, http://www.scienceonstage.eu/) είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που καλύπτει 27 ευρωπαϊκές χώρες και τον Καναδά*.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το EIROforum (http://www.eiroforum.org/) οργανισμό για την επιστημονική έρευνα στην Ευρώπη που περιλαμβάνει τους οργανισμούς: CERN, EFDA-JET, EMBL, ESA, ESO, ESRF, ILL και European XFEL.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες γνώσεων των Ευρωπαίων πολιτών στις φυσικές επιστήμες. Στο πρόγραμμα εντάσσονται υψηλού επιπέδου δραστηριότητες που στόχο έχουν να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε νέους καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας και διάδοσης πληροφοριών, όπως και να τους ενεργοποιήσει ώστε να αναπτύξουν οι ίδιοι πρωτότυπες διδασκαλίες που κερδίζουν την καρδιά και το νου των μαθητών.
Στην Κοπεγχάγη θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Απρ 2011 το 6ο Φεστιβάλ του προγράμματος στο οποίο 350 καθηγητές από όλη την Ευρώπη θα παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες ιδέες διδασκαλίας, εργαστήρια και παραστάσεις. Οι συμμετέχοντες έχουν επιλεγεί σε ανταγωνιστικές εθνικές εκδηλώσεις στις 27 χώρες.

Στο παραπάνω φεστιβάλ συμμετέχει και ο καθηγητής φυσικής του σχολείου μας Πανταζής Γεώργιος ο οποίος επιλέχθηκε να είναι ένας από τους εννέα καθηγητές που θα εκπροσωπήσουν με εργασία τους την Ελλάδα. Η επιλογή έγινε κατόπιν διαγωνισμού στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2010 που διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος στην Ελλάδα στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω.

Η εργασία του αφορά την έννοια της μηχανής, των μετατροπών, της διατήρησης και της υποβάθμισης της ενέργειας. Θέτει προβληματισμούς για την ορθολογική χρήση των πηγών ενέργειας και το ενεργειακό μέλλον της ανθρωπότητας.

Ολόκληρη η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Λαμίας εύχεται στο μέλος της καλή επιτυχία. Του εύχεται να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα και το σχολείο και να επιστρέψει με νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στους μαθητές μας.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λαμίας
Νίκος Τζήμας


*Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λεττονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία και ο Καναδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου