Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

«Ο Λουδοβίκος ντε Λυκ και η Κοκκινοσκουφίτσα»

Πώς θα σας φαινόταν αν ο κακός Λύκος του παραμυθιού δεν ήταν και τόσο κακός όσο όλοι πιστεύουν; Θα μπορούσε άραγε να δείξει την καλλιτεχνική του φύση και να βοηθήσει τους υπόλοιπους ήρωες με τις καλές του πράξεις; Μήπως, τελικά, πρόκειται για μια παρεξηγημένη προσωπικότητα; H Palco Commedia, παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Λουδοβίκος ντε Λυκ και η Κοκκινοσκουφίτσα», απαντώντας σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, σε ένα παραμυθένιο δάσος, η Κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε το Λύκο και η ιστορία τους άλλαξε πορεία!

Η παράσταση φιλοξενείται με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο ΔΙΑΝΑ και είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δέκα ετών, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται παραστάσεις για σχολεία εντός και εκτός Αττικής. Για πρώτη φορά φέτος, η εταιρία παραγωγής Palco Commedia υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία αγάπης των παιδικών σταθμών «Ουράνιο Τόξο», «Λιλιπούπολη», «Γελαστή Φράουλα» και «Μελωδία» στο νομό Φθιώτιδας παρουσιάζει τη διασκευή του δημοφιλούς παραμυθιού, με κύριο στόχο να προσφέρει ελπίδα σε παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωφελή ιδρύματα της χώρας μας.

Η παράσταση πρόκειται να παρουσιαστεί στις 12 Απριλίου 2011 στη μικρή σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Ρούμελης β’ σκηνή του ΕΠΑΛ στα Γαλανέϊκα, την οποία κι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι μαθητές των σχολείων της περιοχής σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα διατεθούν ως δώρο για την εορτή του Πάσχα σε κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής σας.

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Palco Commedia αναγνωρίζοντας τη συμβολή του θεάτρου στην πνευματική διάπλαση των παιδιών, με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει στην πρωτοβουλία των παιδικών σταθμών της περιοχής σας υποστηρίζοντας την προσπάθεια τους για ευαισθητοποίηση των παιδιών προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, προσκαλεί τους μαθητές των σχολείων σας να συμμετέχουν έμπρακτα σε αυτή την πρωτοβουλία με τη συμμετοχή των μαθητών στην παράσταση ως πράξη αγάπης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ειδική προσφορά για τους μαθητές των σχολειών: €6/ άτομο
Από την προτεινόμενη τιμή του εισιτηρίου, το €1 θα διατίθεται προς το επιλεγμένο ίδρυμα.
Η βραβευμένη συγγραφέας, Τούλα Κακουλλή, προσφέρει στους μικρούς θεατές ένα ανατρεπτικό έργο, μια πρωτότυπη και ξεκαρδιστική διασκευή του διάσημου παραμυθιού, όπου μας αφηγείται την κλασική ιστορία από την πλευρά του Λύκου, ενός καλλιτέχνη, αριστοκράτη, ποιητή που προσπαθεί να αποκαταστήσει την φήμη και το όνομά του με μια σπουδαία και καλή πράξη. Ποια είναι αυτή; Θα το μάθετε στο φινάλε έκπληξη που ετοιμάσαμε για τους μικρούς μας φίλους!

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιώργος Δουρής, Μπέτυ Αποστόλου, Πέτρος Πέτρου, Μαίρη Γαρίτση και Δημήτρης Δρακόπουλος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ηθοποιός Μάρκος Λεζές, σε μουσική επιμέλεια του Σταμάτη Χρήστου και σκηνικά του Χάρη Σεπεντζή. Η επιμέλεια των κοστουμιών ανήκει στη Μάγδα Παρασκευά και η παραγωγή στην Palco Commedia.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6945 558373 

lamiareport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου