Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τοπική... κακοδιοίκηση

Οι προβληματικές σχέσεις μεταξύ πολίτη και κράτους κυριαρχούν και πάλι στον ετήσιο απολογισμό του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ), ο οποίος παραδόθηκε σήμερα από την αναπληρώτρια Συνήγορο, Καλλιόπη Σπανού, στον Πρόεδρο της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικο.

"Πρωταθλητές" στην κακοδιοίκηση κατά το 2010 αναδείχθηκαν οι Δήμοι και οι Κοινότητες, ενώ ακολουθούν το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (το νυν υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), το ΙΚΑ, οι διευθύνσεις αλλοδαπών και μετανάστευσης Αττικής και οι νομαρχίες

Συνoλικά κατά το 2010 στον ΣτΠ υποβλήθηκαν 13.179 αναφορές, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κατά το οποίο είχαν κατατεθεί 13.433 καταγγελίες από πολίτες.

Από το σύνολο των καταγγελιών το 40,2% μπήκε στο αρχείο λόγω αναρμοδιότητας του ΣτΠ, ενώ από τις υπόλοιπες διαπιστώθηκε πως βάσιμες ήταν περισσότερες από τις μισές (ποσοστό 53,07%) και πως όντως υπήρχε περίπτωση κακοδιοίκησης. Στο 38% των καταγγελιών διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του ΣτΠ πως ο φορέας εναντίον του οποίου είχε προσφύγει ο πολίτης είχε τηρήσει τη νομιμότητα, ενώ στο 8,85% των υποθέσεων η έρευνα διεκόπη "για διάφορους λόγους", όπως αναφέρει σχετικά η ετήσια έκθεση.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου