Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κύρια αιτία θανάτου για παιδιά 5-14 ετών τα τροχαία!

Όσο και αν φωνάζουν οι ειδικοί, οι γονείς, ακόμα και οι νεαρότερης ηλικίας που δεν δικαιολογούνται,εξακολουθούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο, χωρίς να φροντίζουν να πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη μετακίνησή τους!

Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά ηλικίας 5 εώς 14 ετών, και αυτό επειδή δεν χρησιμοποιούνται τα ειδικά καθίσματα για παιδιά, ενώ αγνοείται η χρήση της ζώνης ασφαλείας!
Στα μικρότερης ηλικίας παιδιά, πρώτη αιτία θανάτου είναι τα τραύματα από πτώσεις και ακολουθούν τα τροχαία!

Στο εξοργιστικό αυτό αποτέλεσμα κατέληξαν ερευνητές στις ΗΠΑ,κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και προτρέποντάς τους να φοράνε ζώνες ασφαλείας ακόμα και για τις πολύ κοντινές αποστάσεις.

Και αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο, ασφαλώς και δεν παρατηρείται μόνο στις ΗΠΑ. Γενικά, στις χώρες του δυτικού κόσμου τα τροχαία δυστυχήματα ευθύνονται για περισσότερους θανάτους παιδιών από ό,τι όλες μαζί οι παιδικές ασθένειες!

Μάλιστα, τα περισσότερα από τα μισά ατυχήματα γίνονται στις κοντινές αποστάσεις, ακριβώς γιατί οι γονείς είναι πιο ήσυχοι και αφήνουν το παιδί τους -ελαφρά τη καρδία- ανεξέλεγκτο στο πίσω ή στο μπροστά κάθισμα.

Σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση (14 ανά 100.000 άτομα) αναφορικά με τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών.

www.mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου