Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

''Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους''

Σας προδίδει το δάχτυλο
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η αξιοπιστία των τηλεδημοσιογράφων βρίσκεται στα τάρταρα. Κατά τ’ άλλα, συνεχίζουν να κάνουν κήρυγμα, έχοντας το ύφος του φωτεινού παντογνώστη.

Είναι απόλυτο λογικό οι τηλεδημοσιογράφοι να μην έχουν καμία αξιοπιστία. Οι ίδιοι άνθρωποι που αποθέωναν τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή -που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία- συνέχισαν να αποθεώνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, το Μνημόνιο, την Τρόικα και ό,τι άλλο συνέφερε τα γλοιώδη αφεντικά τους. Ακόμα και ο πιο ηλίθιος τηλεθεατής κατάλαβε πια τι συμβαίνει. Άργησε, βέβαια.

Από την ημέρα που η χώρα παραδόθηκε στο ΔΝΤ, οι τηλεδημοσιογράφοι –με την εντολή των αφεντικών τους- κήρυξαν πόλεμο σε όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό. Κατηγόρησαν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους και τα απύλωτα στόματά τους, για να κατασυκοφαντήσουν όποιον προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά.

Δεν ήταν μόνο οι τηλεδημοσιογράφοι που προσπάθησαν να ξεσκίσουν τον ελληνικό λαό. Σχεδόν το σύνολο των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες και τα άλλα μέσα των νταβατζήδων της διαπλοκής έκανε το ίδιο.

Σαφώς, πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετική γνώμη και το δικαίωμα στην έκφραση, αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού – εδώ έχουμε την επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης.
Η άποψη του Πρετεντέρη –τον οποίο εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του το 2,3% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS- παρουσιάζεται σαν το Ευαγγέλιο. Όποιος δεν συμφωνεί με τον Πρετεντέρη και τον Παπαχελά στον Καιάδα.

Έτσι έφτασαν στο σημείο να αποκρύπτουν την επίθεση των μεγαλοεργολάβων με τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Κερατέας, ενώ, όταν πια δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν στο θέμα -επειδή το διαδίκτυο είχε βουίξει και φάνηκε ο βρομερός ρόλος τους-, κατασυκοφάντησαν τους κατοίκους της Κερατέας και τους παρουσίασαν σαν απολίτιστους, βάρβαρους και οπισθοδρομικούς. Μάλιστα θεώρησαν πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους κατοίκους της Κερατέας -που τόλμησαν να αντισταθούν στην εισβολή των ΜΑΤ στην περιοχή τους-, χαρακτηρίζοντάς τους σαν «αναρχικούς». Κι ο Κολοκοτρώνης αναρχικός ήταν. Αυτός δεν είπε "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"; Δεν το είπε μόνο - το έκανε κιόλας. Και έσωσε την Επανάσταση.

Ευτυχώς, οι «αναρχικοί» κάτοικοι της Κερατέας δεν έχουν ακόμα την τύχη που είχε η αναρχική –κατά δήλωσή της- Φέι Μάγιερ, η οποία προφυλακίστηκε, επειδή τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει «πολιτικούς κρατούμενους».

Περιέργως, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που θεωρούν αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης –και σκίζουν τα ρούχα τους για την ελευθερία του λόγου- δεν βρέθηκε ούτε ένας να γράψει μια γραμμή για το δικαίωμα της Φέι Μάγιερ στην ελεύθερη έκφραση. Ακόμα και οι ορθολογιστές και λαλίστατοι -σε άλλες περιπτώσεις- δημοσιογράφοι σώπασαν (τα καλά και συμφέροντα). Κι όμως, σε μια δημοκρατική χώρα, θα είχε γίνει επανάσταση, αν κάποιος προφυλακιζόταν εξαιτίας των απόψεών του.

Τώρα που αποδείχτηκε πως το Μνημόνιο ήταν η καταδίκη και η ταφόπλακα της χώρας, τώρα που δεν μπορούν να κρύψουν άλλο την σκληρή αλήθεια, τώρα που οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τον προδοτικό ρόλο των τηλεδημοσιογράφων και των αφεντικών τους, τώρα που τρέμουν από το φόβο τους, τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης κάνουν μια απότομη κωλοτούμπα, παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του λαού και νομίζουν πως έχουμε πάθει ομαδική αμνησία και θα ξεχάσουμε τις αθλιότητές τους.

Να μην ξεχάσουμε. Είναι εχθροί του λαού. Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν πρέπει να έχουν την τύχη των δωσίλογων της Κατοχής, οι οποίοι -αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές- πήραν τις καλύτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν φοράνε κουκούλες, αλλά τους προδίδει το τεντωμένο δάχτυλο – το δάχτυλο που δείχνει εμάς και δεν κλείνει με τίποτα.

(Και για να μην ξεχνιόμαστε: Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.)

from πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου