Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τοπικές κοινωνίες και συγχωνεύσεις

Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας για το θέμα της συγχώνευσης Σχολείων πολλοί ομιλητές δημοτικοί σύμβουλοι είπαν : «Αν θα γίνεται συγχώνευση ή όχι να ρωτάται η τοπική κοινωνία και αν συμφωνεί να γίνεται συγχώνευση και αν διαφωνεί όχι» . Αυτό δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Οι τοπικές κοινωνίες δεν αποφασίζουν ούτε για τους δασκάλους που έχουν , ούτε τους γιατρούς που έχουν , ούτε για τους αστυνόμους που έχουν , ούτε…….
Το τι θα εφαρμόζεται στη χώρα το αποφασίζει η εκάστοτε πλειοψηφία της βουλής.
Μπορεί οι τοπικές κοινωνίες να θέλουν περισσότερους δασκάλους , γιατρούς , αστυνομικούς ,…. Όμως το κόστος όλων αυτών καλείται να το πληρώσουν όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι και όχι μόνο οι τοπικές κοινωνίες.
Κάποιοι είπαν ότι συμφωνούν με τις συγχωνεύσεις αλλά πρέπει να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν επιλέξει συγκεκριμένους εκπροσώπους τους που καλό θα είναι να έχουν ξεκάθαρες απόψεις και να παίρνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Το να λες «να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες» ρίχνεις το μπαλάκι στη κοινωνία και βγάζεις την ουρά σου έξω.
Κάποιοι είπαν και για τις δαπάνες στη παιδεία.
Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους δασκάλους / καθηγητές ανά μαθητή σε όλο τις χώρες του ΟΑΣΑ ! (δηλαδή σχεδόν σε όλο το κόσμο)
Η Ελλάδα δαπανά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε και όμως τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ τις χώρας είναι στο πάτο όλων των διεθνών αξιολογήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου