Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Απαγόρευση καπνίσματος και στην ύπαιθρο!!

Οι μαγαζάτορες της πόλης μας αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για το κάπνισμα, κάτω απο το  βλέμμα της Δημοτικής Αστυνομίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά (και οι δύο) για την υγεία των Λαμιωτών.
Όμως στον υπόλοιπο κόσμο άλλα συμβαίνουν....

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης απο πρόσφατό του ταξίδι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οπως βλέπετε, το κάπνισμα απαγορεύεται ακόμη και σε ανοικτούς χώρους ενώ κοντά στις στάσεις των μέσων μεταφοράς μπορεί κάποιος να καπνίσει αρκεί να βρίσκεται 8 μέτρα μακριά(25 feet).
Το πρόστιμο ειναι τσουχτερό, 1000 δολάρια, και κανένας βέβαια δεν διανοείται να καπνίσει γιατί εκεί ο νόμος εφαρμόζεται!

Ένα βήμα επίσης πιο κοντά στην γενικευμένη απαγόρευση καπνίσματος έρχεται και η Αυστραλία μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους στο δήμο Monash της Μελβούρνης.
Ο εν λόγω δήμος απαγόρευσε το κάπνισμα σ' όλες τις πισίνες, τα γήπεδα αθλοπαιδιών, τα πάρκα, αλλά και τα υπαίθρια εμπορικά κέντρα.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος έκανε μάλιστα και έκκληση στον πρωθυπουργό της Βικτώρια, Τεντ Μπέϊλιου, να απαγορευτεί το κάπνισμα και στα εστιατόρια εξωτερικών χώρων  με νόμο.

Η είδηση εδώ έρχεται από την πλευρά των εστιατόρων, οι οποίοι τονίζουν πως η απαγόρευση του καπνίσματος αρχικά και για μικρό χρονικό διάστημα, μείωσε τον τζίρο τους αλλά στη συνέχεια η πελατεία τους αυξήθηκε.

Αλήθεια, τι να συγκρίνει κανείς και με ποιον υπεύθυνο να μιλήσει για το χάλι που εμφανίζει, σε σχέση με το κάπνισμα (και όχι μόνο), η πόλη μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου