Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ενας λαχανόκηπος για σωστές διατροφικές συνήθειες

Μήνυμα, ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες που αποκτούμε στην παιδική ηλικία, μας ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή μας, μετέδωσε στα παιδιά ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνοντας βιωματικό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE»σ το οποίο συμμετέχει με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΟΤΑ.
Με θέμα «Η Γεύση της Εποχής: Τα Λαχανικά» πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στους μαθητές της Β' τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου και τους διένειμε ενημερωτικό υλικό για την ένταξη των λαχανικών σε κάθε τους γεύμα.
Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση της τοπικής ομάδας του «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» οι μαθητές φύτεψαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο το δικό τους λαχανόκηπο με λαχανικά της εποχής. Οι μαθητές θα έχουν οι ίδιοι τη φροντίδα του λαχανόκηπου του σχολείου τους και σε λίγους μήνες θα αντλήσουν τη χαρά από τη συγκομιδή.

Η διαιτολόγος Μαρία Κουφάκη παρουσίασε στα παιδιά φρέσκα λαχανικά επισημαίνοντας την τεράστια διατροφική αξία που έχουν για την καλή υγεία, δίνοντάς τους απλές πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή.

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Δ.Δ.Υ. Γιώργου Πατούλη, ο διοικητικός διευθυντής του Οργανισμού Περιβάλλοντος Π. Τσιτσιμπάσης υπογράμμισε: «Μέσα από το πρόγραμμα αυτό προωθούνται έξυπνοι τρόποι μύησης των παιδιών σε ένα σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής. Η συγκεκριμένη δράση με τη συμμετοχή των παιδιών αποτελεί μία πρωτότυπη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μικρών μας φίλων.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η τοπική συντονίστρια του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» Ελένη Γιαννακοπούλου, η διευθύνουσα σύμβουλος της Nostus Communications and Events Ελενα Στάμου και η Τίνα Βούλγαρη Project Coordinator Nostus, καθώς και εκπρόσωποι του Δ.Δ.Υ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου