Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"Κάπνισαν" τη ...Λαμία για λίγο σύρμα

Επιχείρηση “καλώδια” στους ROMA της Αταλάντης από την αστυνομία.
Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί οι μικρές εστίες φωτιάς που ανάβουν σε διάφορες περιοχές και περιμετρικά της Λαμίας οι ομάδες αθίγγανων, καίγοντας παλιά λάστιχα αυτοκινήτων προκειμένου ν’ αφαιρέσουν τα σύρματα, τα οποία ωστόσο κατακλύζουν τον ουρανό της Λαμίας και προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων που διαμένουν κοντά σε αυτές τις περιοχές .
Μια τέτοια φωτιά “ξέσπασε” τη χθεσινή μέρα σε σωρό από λάστιχα που βρίσκονταν σε οικόπεδο πίσω από το Χαλκιοπούλειο Γυμναστήριο Λαμίας. Ο πυκνός μαύρος καπνός ήταν ορατός από κάθε πλευρά της πόλης και αν δεν υπήρχε άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής θα είχε σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος από τον ουρανό της Λαμίας.
Στην περιοχή είχε φτάσει άμεσα και ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η οποία ωστόσο δεν βρήκε κανέναν στο σημείο παρά μόνο τα λάστιχα που καιγόντουσαν. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο μάλιστα υπήρχαν σωροί από πεταμένα σκουπίδια, αλλά και δυο τρεις ακόμη σωροί από λάστιχα, που πιθανώς αυτοί που τα συγκέντρωσαν εκεί έχουν σκοπό να προχωρήσουν στο κάψιμό τους.
Το κάψιμο των παλιών ελαστικών προκειμένου να αφαιρεθούν τα σύρματα και να πουληθούν στη συνέχεια, είναι μια τακτική που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις μεταξύ κυρίως ομάδων αθίγγανων.

Συνήθως η συγκέντρωση των ελαστικών γίνεται κοντά στα σημεία που στήνουν τους καταυλισμούς τους οι ομάδες αθίγγανων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να μην στοχοποιούνται, επιλέγουν να συγκεντρώνουν τα ελαστικά σε άλλες περιοχές. Ανάβουν μάλιστα την φωτιά στην σωρό με τα ελαστικά και στη συνέχεια εξαφανίζονται προκειμένου να μην εντοπιστούν στο σημείο και επιστρέφουν αργότερα για να πάρουν τα σύρματα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν συνηθισμένο στον καταυλισμό στα “Νταμάρια”, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εντοπίζεται πολύ συχνά στην περιοχή του Παγκρατίου, της Ανθήλης αλλά και πίσω από το κλειστό γυμναστήριο. Μάλιστα προκαλεί την έντονη αντίδραση των κατοίκων που διαμένουν κοντά στις συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίοι κάνουν λόγο για “αποπνικτική ατμόσφαιρα από τον καπνό, ο οποίος εκτός από προβλήματα δύσπνοιας εγκυμονεί ακόμη πιο σημαντικούς κινδύνους όχι μόνο για την υγεία όσων μένουν κοντά αλλά γενικότερα στην υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος”.

Οι επεμβάσεις της αστυνομίας
και της πυροσβεστικής είναι σχεδόν καθημερινές. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί με κατασταλτικά μέτρα. Με την οικονομική κρίση να χτυπά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι επόμενο να αυξάνεται και η δράση ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επιβίωσης σε καθημερινή βάση.

Επιχείρηση στην Αταλάντη
Έφοδο στον καταυλισμό των αθίγγανων στην Αταλάντη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ομάδα της ΟΠΚΕ προκειμένου να διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό στοιχείων που συνδέουν τους κατοίκους του καταυλισμού με τις κλοπές καλωδίων της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, στην ευρύτερη περιοχή.
Από τις έρευνες που έγιναν στον καταυλισμό δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν τους αθίγγανους της περιοχής με τις κλοπές καλωδίων, αλλά ούτε και ευρήματα που να τους συνδέουν με εμπόριο ναρκωτικών ή άλλες αξιόποινες πράξεις. Η αναζήτηση ωστόσο επεκτάθηκε και μέσα στην πόλη της Αταλάντης, χωρίς και πάλι να προκύψουν κάποια ευρήματα, εκτός από ορισμένες τροχονομικές παραβάσεις στις οποίες είχαν εμπλοκή κάποιοι από τους αθίγγανους που υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση της ομάδας ΟΠΚΕ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εξόρμησης που έχει ξεκινήσει η αστυνομία μετά από εντολές του αρχηγείου, προκειμένου να περιορίσει την δράση ομάδων που έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε ΔΕΗ και ΟΣΕ στην περιοχή της Λοκρίδας, της Βοιωτίας αλλά και της Β.Α. Αττικής.

Ημέρα
http://lamianews.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/2/11, 1:03 π.μ.

    Και χτές (30-1-2011) το ίδιο πρόβλημα απ τους τσιγγάνους του ξεριά όπου άναψαν 3 θεόρατες φωτιές. Αποτέλεσμα;

    α)δημιουργήθηκε 1 θεόρατο σύννεφο από μαύρο καρκινογόνο καπνό

    β)κινδύνεψε να καεί το πλησίον ελαιοπερίβολο

    Ευτυχώς 1 τηλεφώνημά μου στο 199 έδωσε την λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή