Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άλαν Κόμελ MVP της 8ης αγωνιστικής Volley

Ο Αλαν Κόμελ του ΓΣ Λαμία αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011. Ο Σλοβένος ακραίος σημείωσε 23 πόντους με 21/32 επιθέσεις και 2 μπλοκ στη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί του ΠΑΟΚ.

"Η αλήθεια είναι ότι έπαιξα καλά σ' αυτό το ματς, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως λειτουργήσαμε σαν ομάδα κι η ομάδα με βοήθησε να έχω αυτή την καλή απόδοση. Είμαι ευτυχισμένος γιατί πήραμε μια σπουδαία νίκη, παρά την σημαντική απουσία του Μπράνκο Ρόλιτς, σε ένα πραγματικό ντέρμπι όπου όλα τα σετ ήταν μεγάλες μάχες", είπε ο 28άχρονος Σλοβένος στο www.volleyleague.gr και παραδέχτηκε ότι σ' αυτή τη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα της Ρούμελης βλέπει τον σύλλογο του να κάνει νέα βήματα προόδου.

"Είναι αλήθεια αυτό κι επίσης είναι σημαντικό ότι οι περισσότεροι παίκτες μας και κυρίως οι Ελληνες είναι νέοι σε ηλίκια, οι οποίοι όμως έχουν όρεξη για δουλειά και γι' αυτό έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Στην Λαμία βάζουμε πίεση στην προπόνηση γιατί το κάθε παιχνίδι είναι ο καθρέφτης της προπόνησης και πραγματικά χαίρομαι που με τς αποτελέσματα μας δικαιώνουμε τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση, γιατί πραγματικά αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα..."

Ο έμπειρος άσος φάνηκε πάντως να έχει έναν μικρό καημό με την Ευρώπη, παρόλο που χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια της Λαμίας. "Παίξαμε πολύ καλά στην Ευρώπη, αλλά η απειρία μας κόστισε δύο αποκλεισμούς κι ιδιαίτερα αυτόν μετην Αλμερία. Η Ματσεράτα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, όμως στο εντός έδρας ματς δείξαμεότι έχουμε κι εμείς μία καλή ομάδα. Απλά οι Ιταλοί δεν συγχωρούν κανένα λάθος κι εμείς τα κάναμε στα σημεία που δεν έπρεπε γι'αυτό και πήραμε μόνο ένα σετ."

Η ομάδα της Ρούμελης έχει σταθεροποιηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας και ο στόχος σύμφωνα με τον Αλαν είναι: "Να μείνουμε στην τετράδα και να παίξουμε στα πλέι οφ. Γι' αυτό το λόγο στεναχωριέμαι για την ήττα στην Καλαμαριά, αφού τώρα θα ήμασταν στην 3η θέση. Πάντως θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ και αν τα καταφέρουμε, τότε εκεί είναι μια άλλη ιστορία. Εμείς πρέπει να έχουμε ως οδηγό την περσινή χρονιά, όπου η δουλειά που κάναμε ανταμείφθηκε και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο".

Από τα παραπάνω λόγια του, λογικό να συμπληρώσει για τη φετινή Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 πως: "Είναι πολύ αμφίρροπη, αφού η αλλαγή δεδομένων στο οικονομικό κομμάτι έχει μικρύνει τις διαφορές. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά σ' αυτή τη σεζόν, αφού θα έχει κι άλλες εκπλήξεις, ενώ στο τέλος θα ξεχωρίσει αυτόςπου θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένος και καλύτερα προετοιμασμένος για τα κρίσιμα ματς".

Στη δεύτερη του χρονιά στη Λαμία, πλέον έχει προσαρμοσθεί πλήρως, απολαμβάνει την καθημερινότητα του εκεί και κυρίως την άμεση επαφή με τον κόσμο.

"Αισθάνομαι πολύ άνετα και πολύ οικεία πλέον εδώ. Μ' αρέσει γιατί είναι μια μικρή κοινωνία, αλλά ο κόσμος ασχολείται με την ομάδα και τους ευχαριστώ γιατί πραγματικά είναι σαν να έχουμε έναν έξτρα παίκτη στα ματς που παίζουμε εντός έδρας. Μ' αρέσει επίσης που ο κόσμος καθημερινά δείχνει το ενδιαφέρον του, αφού πάντα θα με σταματήσουν στο δρόμο για να συζητήσουμε κάτι που το απολαμβάνω και το επιδιώκω, αφού ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου σταρ. Αυτή την άμεση επαφή, δύσκολα την έχουν οι ομάδες στις μεγάλες πόλεις".

Αυτό πάντως που του λείπει, είναι ο μοναχογιός του Ματία (4 χρονών), ο οποίος ζει στη Σλοβενία με την μητέρα του, αλλά θα τον επισκεφτεί μέσα στις γιορτές γεμάτος φυσικά με δώρα....
lamiavolley.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου