Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Αφιέρωμα του Bloomberg στο εθνικό σύστημα υγείας

Εκτενές αφιέρωμα στο εθνικό σύστημα υγείας της Ελλάδας έχει σε κύριο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg. Με τίτλο «Το ελληνικό σύστημα υγείας προδίδει την πληγωμένη οικονομία με απλήρωτους λογαριασμούς», το διεθνές πρακτορείο σκιαγραφεί την μαύρη εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά νοσοκομεία.

«Για να δει κανείς τι πήγε στραβά με την ελληνική οικονομία αρκεί να ρίξει μία ματιά στο σύστημα υγείας» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει: «πολλοί γιατροί συμπληρώνουν το εισόδημά τους με πληρωμές από τους ασθενείς, το γνωστό και ως «φακελλάκι» όπως είναι η ελληνική λέξη για τους μικρούς φακέλους που περιέχουν μετρητά σε αντάλλαγμα για άμεσες υπηρεσίες».
«Γιατροί και διοικητές νοσοκομείων επίσης ευνοούνται από μίζες από τους προμηθευτές ώστε να αγοράσουν τα προϊόντα τους αντί να αναζητήσουν τις καλύτερες τιμές στην ανοιχτή αγορά» αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

Στο άρθρο, περιλαμβάνονται στοιχεία του ΟΟΣΑ βάσει των οποίων η Ελλάδα δαπάνησε το 2,4% του ΑΕΠ της σε φάρμακα, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό από τα 34 μέλη του οργανισμού.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στην πολύκροτη υπόθεση του Robert John Dougall, του πρώην αντιπροέδρου της DePuy International περί χρηματισμού Ελλήνων ορθοπεδικών, για την οποία ο Dougall καταδικάστηκε σε δικαστήριο της Βρετανίας.

«Η γενική μας εντύπωση είναι πως η κατάσταση επιδεινώνεται» δηλώνει στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Συλλόγου για Ιατρική Τεχνολογία και συμπληρώνει: «Τα ομόλογα είναι υποσχετικές επιστολές για να αποπληρωθούν τα χρέη (προς τους προμηθευτές του ΕΣΥ) κάποια στιγμή στο μέλλον και υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας ως προς τις προϋποθέσεις που θα περιλαμβάνονται σε αυτά τα ομόλογα και των εγγυήσεων που θα προσφέρουν»
ANTI WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου