Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο στο ΤΕΙ Λαμίας

Μισθός γραμματέα στο ΤΕΙ Λαμίας με 4.000 ευρώ τον μήνα!!
Καλό είναι να μάθουμε το όνομα και τα προσόντα του υπαλλήλου που προσελήφθη....
Διαβάστε την καταγγελία στο www.lay-out.gr:

Τη στιγμή που η χώρα μας είναι στο επίκεντρο την οικονομικής κρίσης και η κυβέρνηση «κόβει» κυριολεκτικά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις και προβαίνει σε συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών ώστε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην οικονομία μερικές υπηρεσίες....δεν βάζουν μυαλό.

Σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα υπάρχουν θέσεις εργασίας που ο σκοπός τους είναι μόνο η «επιβάρυνση» της οικονομίας τους κράτους. Για παράδειγμα το 2007 εγκρίθηκε από την κυβέρνηση να δημιουργηθούν 16 θέσεις Γραμματέα ΤΕΙ – ΑΕΙ , με αδιευκρίνιστες αρμοδιότητες, αλλά με υπέρογκο μισθό. Τα περισσότερα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα αρνήθηκαν να ενσωματώσουν στο προσωπικό τους την θέση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την ως περιττή.

Αυτή η περιττή θέση καλύφθηκε στο ΤΕΙ Λαμίας 3 χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου το 2010 περίοδο όπου κυριαρχούν οι συζητήσεις για τα εργασιακά, οι αντιδράσεις του λαού κορυφώνονται και η κυβέρνηση ανακοινώνει το πάγωμα των προσλήψεων παντός είδους προσωπικού.

Ο μισθός στην θέση του Γραμματέα ΤΕΙ είναι περίπου 4.000 ευρώ, μισθός πιο μεγάλος και από τον μισθό του Προέδρου του Ιδρύματος. Αυτό βέβαια, σήμερα αποτελεί σκάνδαλο, διότι μέρα με την μέρα μειώνονται κατακόρυφα οι μισθοί των υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/2/11, 6:53 π.μ.

    υπαρχουν παρα πολλα λα8η στο ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ και οχι μονο στους τεραστιους μισ8ους διαφορων εργαζομενων αλλα και στο θεμα λειτουργιας της σχολης...πχ. τμημα ηλεκτρολογιας. υπαρχουν καθηγητες που κοβουν τους φοιτητες με διαφορους τροπους (πχ.βαζοντας θεματα για αστροναυτες(δυσκολοτερα απο πολυτεχνειο) ή με την λογικη περνανε 10 μενουν 300 ατομα) ενα πολυ κοινο παραδειγμα για οσους ζουν αυτο το μη δημοσιο τροπο εκπαιδευσης γνωριζουν τον ονομαζομενο (ο χοντρος) που μας αναγκαζει να πληρωνουμε φροντηστηρια, μας αναγκαζει να πληρωνουμε σπιτια και τεραστια ποσα να επιβαρυνουν τις οικογενειες μας λογο οτι δεν περναει τους φοιτητες. κανεις δεν υπαρχει να προβαλει το αναστημα του λογο οτι ειδη εχει εκβιασει φοιτητη οτι δεν θα παρει πτυχιο λογο οτι δεν θα τον περασει ποτε.κανενας ελενχος κανενας παραγοντας δεν τον κουναει απο την θεση του. Ενα ερωτημα μου...: τα 4.000 ευρο μας πειραξαν που απολαμβανει η γραμματεια του ΤΕΙ? τα τοσες χιλιαδες ευρο που πληρωνουν οι οικογενειες μας λογο οτι δυο τρεις καθηγητες ειναι σε βασικα μαθηματα που δεν πρεπει να ειναι και κοβουν τους φοιτητες σαν να τρωνε στραγαλια? για κοιταξουμε και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή