Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες ταινίες βασισμένες σε παραμύθια του Τριβιζά

Συλλεκτικό DVD με ταινίες κινουμένων σχεδίων βασισμένες σε βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά

Ενα αγόρι αποφασίζει να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου. Και ένας ποντικός βγαίνει από τη φωλιά του για να αγγίξει ένα αστέρι. Αυτά συμβαίνουν πάνω κάτω στο «Ενα δέντρο, μια φορά» και στο «Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», αντιστοίχως. Περιλαμβάνονται στη διπλή συλλεκτική έκδοση των βραβευμένων σε διεθνή φεστιβάλ τρισδιάστατων ταινιών κινουμένων σχεδίων που βασίζονται σε έργα του Ευγένιου Τριβιζά και κυκλοφόρησε πρόσφατα σε DVD από την εταιρεία Seven.

Οι συγκεκριμένες ταινίες, σκηνοθετημένες από τον Παναγιώτη Ράππα (το «Ποντικάκι» συν-σκηνοθέτησε ο Αγγελος Ρούβας ), δεν έχουν προβληθεί ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, αλλά έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία στον χώρο του animation. «Διαλέξαμε την ιστορία επειδή θέτει με έναν ιδιαίτερα ευφυή και ευαίσθητο τρόπο ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο (ιδιαίτερα το παιδί)μέσα σε αυτό, σαν μια ολότητα που αξίζει την προσοχή μας και την αγάπη μας» εξηγεί ο Παναγιώτης Ράππας για την επιλογή του «Ενα δέντρο, μια φορά», στο οποίο «δάνεισαν» τις φωνές τους ο Διονύσης Σαββόπουλος (Δέντρο) και η Δανάη Σκιάδη (αγόρι) - συμμετέχουν επίσης οι Θοδωρής Αθερίδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Πιατάς, Μιχάλης Μητρούσης και Τάκης Τζαμαργιάς.

Οσο για το «Ποντικάκι», οι περιπέτειες του οποίου «είναι γεμάτες δράση, χωρίς ίχνος βίας φυσικά, ώστε να μπορεί άνετα να τις παρακολουθήσει ένα παιδί, ενώ τα μηνύματα που δίνει μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα συγκινητικά για μικρούς και μεγάλους», όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, οι φωνές που ακούγονται ανήκουν στους Κώστα Τριανταφυλλόπουλο , Χρήστο Τζαμαργιά και Σταματίνα Στούσκου.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου