Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Όλα έτοιμα για τα νέα διόδια

Ξεκίνησε το στήσιμο του σταθμού Αγ. Παρασκευής
Ξεκίνησε το στήσιμο του νέου σταθμού διοδίων στην Αγ. Παρασκευή Λαμίας. Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, ειδικοί πάσσαλοι τοποθετήθηκαν για τις κατάλληλες μετρήσεις. Στο σημείο παράπλευρα της Εθνικής Οδού Λαμίας – Θεσσαλονίκης το σκάψιμο έχει αρχίσει ήδη και σε λίγο καιρό ο νέος σταθμός που προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης θα είναι γεγονός. Μια εφιαλτική πραγματικότητα για τους κατοίκους του νομού και δη της Λαμίας οι οποίοι βλέπουν να τους περικυκλώνουν τα διόδια, αφού σε Ανατολή και Νότο υπάρχουν ή θα υπάρχουν μπάρες.

Μόνοι τους οι κάτοικοι παλεύουν την κατάργησή τους, συμμετέχουν στις κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα διόδια, μιας και οι πολιτικοί… άρχοντες αυτού του τόπου είναι τραγικά απόντες. Αφού φρόντισαν να φορτώσουν τον ίδιο τους το νομό με διόδια ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός τους, τώρα δεν εμφανίζονται σε καμία κινητοποίηση κατοίκων, κάτι που σχολιάζεται από τους διαμαρτυρόμενους αρνητικά.

Αντίθετα σε συμβολικές καταλήψεις στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς προχωρούν κάτοικοι και φορείς του νομού Πιερίας μετά από απόφαση που πάρθηκε σε συνεδρίαση που συμμετείχαν Δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Νομού Πιερίας κ.ά. Προφανώς εκεί οι πολιτικοί θα ενδιαφέρονται περισσότερο να μην πληρώνει ο λαός δυσβάσταχτα χαράτσια, και δεν προσκαλούν στον ίδιο τους τον τόπο με την ψήφο και τη συμπαράστασή τους τους εργολάβους να κονομήσουν.

Ο κύβος για τα νέα διόδια ερρίφθη κύριοι. Τι κάνατε και τι κάνετε γι’ αυτό;
paratiritisfthiotidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου