Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Πόπη Γερακούδη νέα Διοικητής Θεσσαλίας-Στερεάς

Η μέχρι τώρα περιφερειάρχης Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη είναι η νέα Διοικητής Θεσσαλίας- Στερεάς
Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ποιοι θα είναι οι 7 Υπερπεριφερειάρχες-Διοικητές της χώρας, οι αποκαλούμενοι και «μικροί Πρωθυπουργοί»
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα και Υπερπεριφερειάρχης διορίστηκε o μέχρι τώρα περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος.
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα και Υπερπεριφερειάρχης, ορίστηκε η Πόπη Γερακούδη.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα με Υπερπεριφερειάρχη την Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα, με Υπερπεριφερειάρχη τον Καθηγητή Τάσο Αποστολόπουλο, πρώην επικεφαλής του Οργανωτικού του ΠαΣοΚ.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά, με Υπερπεριφερειάρχη τον Λαρισαίο Φώτη Χατζημιχάλη

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, με Υπερπεριφερειάρχη τον μέχρι τώρα Περιφερειάρχη Αθανάσιο Καρούντζο.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, με Υπερπεριφερειάρχη τον Ευθύμιο Σιώκο.

Η επιλογή των Διοικητών ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Υπήρξε φυσικά η εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Ραγκούση, αλλά και έντονο παρασκήνιο, αφού μέχρι τελευταία στιγμή, πριν γίνουν οι τελικές επιλογές υπήρξαν πολλές αλλαγές στη λίστα των ονομάτων.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου