Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επιτροπή Πιλάβιου ερευνά το "δώρο στη Μέρκελ"

Ο απόηχος του διασυρμού της Φθιωτικής ομάδας, στην Μάλτα και όσων ΄΄παρασκηνιακά΄΄ συνέβησαν πριν και μετά τον αγώνα συνεχίζεται, αφού τόσο η ΕΠΟ αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων του αθλητικού αλλά και πολιτικού τύπου ασχολούνται με συνεχείς αναφορές, ρεπορτάζ και άρθρα, δείχνοντας ετσι τον αντίκτυπο που προεκλίθη σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε το ενδιαφέρον  δημοσίευμα του soccerplus.gr:

H μελό απολογία του προέδρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας και επικεφαλής της αποστολής της ομάδας που πήγε στο Regions’ Cup της UEFA χάνοντας στο τελευταίο παιχνίδι με το εξωπραγματικό, αλλά πολύ βολικό για τους Γερμανούς 14–1, κυριάρχησε στο ΔΣ της ΕΠΟ, που έγινε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ο κ. Κουτρουμάνος είπε πως προσωρινά αναστέλλει την ιδιότητά του ως μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά και από την ΕΠΣ Φθιώτιδας μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Όμως, δεν πρόκειται για παραίτηση ούτε κινήθηκε κάποια διαδικασία αντικατάστασής του από μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ. Άλλωστε, αμέσως μετά την αναστολή ιδιότητας μέλους μετείχε κανονικά στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ και κατέθεσε πρόταση να δοθεί στους υπαλλήλους της ομοσπονδίας από μια γαλοπούλα ως δώρο Χριστουγέννων!

Η αναστολή ιδιότητας φαίνεται να είναι περισσότερο μια προσυνεννοημένη κίνηση τακτικής προκειμένου να ικανοποιηθεί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, που ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης και έβαλε την ΕΠΟ στη διαδικασία να ασχοληθεί με ένα θέμα, το οποίο χωρίς την παρέμβασή του δεν θα είχε διάθεση ν’ ανοίξει.

Για την υπόθεση αυτή αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από μέλη που θα επιλέξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, και να φέρει την εισήγησή της για τις συνθήκες της ήττας (ή τους διασυρμού) στο επόμενο ΔΣ.

Όσο για τον κ. Κουτρουμάνο, όπως είπε προς τα μέλη του ΔΣ ήταν σχεδόν κατόρθωμα που η Μικτή Φθιώτιδας ηττήθηκε μόνο με 14–1. Θα έπρεπε να χάσει με 25–1 έως και 30–1!!!

Το «θέμα», σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνο, οφείλεται σ’ έναν δημοσιογράφο από την Λαμία που του κάνει πόλεμο και πήρε πανελλήνια διάσταση, επειδή έγραψε ότι σ’ αυτό το παιχνίδι υπήρξε προσυνεννόηση.

«Ψάχνω δικηγόρο για να του κάνω μήνυση, αλλά κανένας στη Λαμία δεν με αναλαμβάνει» φέρεται να είπε.

Όσο για τους λόγους που η Μικτή Φθιώτιδας διασύρθηκε με ένα σκορ πολύ βολικό για τους Γερμανούς που δύσκολα μπορούσαν να πετύχουν οι Ισπανοί οι οποίοι την ίδια ώρα διεκδικούσαν την πρόκριση κόντρα στη Μάλτα, η περιγραφή του κ. Κουτρουμάνου θύμιζε… ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Είπε:

- Για την οδύσσεια που πέρασε η αποστολή για να φτάσει στη Μάλτα και μετά από λίγες ώρες έπρεπε να παίξει στον πρώτο αγώνα.

- Ότι πήγε στη Μάλτα με λιγότερους παίκτες απ’ ότι είχε προγραμματίσει.

- Ότι υπήρξαν συνεχείς τραυματισμοί και δεν μπορούσε να καταρτιστεί ούτε ενδεκάδα.

- Ότι ζήτησε το βίντεο του τελευταίου αγώνα αλλά η ομοσπονδία της Μάλτας δεν του το έδωσε.

Οι υπόλοιποι σύμβουλοι που πήραν το λόγο για το θέμα σε γενικές γραμμές κράτησαν αποστάσεις από τον κ. Κουτρουμάνο. Ειπώθηκε μάλιστα ότι αφού συνέβησαν τόσα έπρεπε να επικοινωνήσει με την ομοσπονδία για να πάρει οδηγίες.

Θα ζητηθεί το βίντεο του αγώνα από την UEFA και οι εκθέσεις των αξιωματούχων της.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ συζητήθηκαν οι συνθήκες της ήττας της ομάδας της ΕΠΣ Φθιώτιδας στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στο πλαίσιο του Regions’ Cup με την γερμανική Württemberg.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρουμάνος κοινολόγησε την απόφασή του να αναστείλει την ιδιότητα του ως μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Φθιώτιδας μέχρι να ολοκληρωθεί σχετική έρευνα που θα διενεργήσει επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της ήττας.

Δώρο στη Μέρκελ η πρόκριση στο Regions Cup

Διαβάστε εδώ το δώρο της ΕΠΟ στην… Μέρκελ και δείτε μέσω των επίσημων στοιχείων της UEFA πως η αγωνιστική συμπεριφορά της Μικτής Φθιώτιδας «χάρισε» την πρόκριση στην τελική φάση στους Γερμανούς και «απέκλεισε» τους Ισπανούς.

soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου