Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις 21 εξυπνότερες πόλεις στον κόσμο

Πρόκειται για 21 κοινότητες από 13 έθνη και οι 10 από αυτές βρίσκονται στη λίστα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Dundee, Σκωτία επανήλθε στη λίστα μετά από απουσία ενός χρόνου. Γενικά, η λίστα περιλαμβάνει μια πολιτεία των ΗΠΑ (με τρεις πόλεις), μια κινέζικη και μια αυστραλιανή πόλη, τρεις από τον Καναδά και τα Τρίκαλα από την Ελλάδα!
Τρίκαλα Ελλάδα 52.000 κάτοικοι
Αποτελούν τη γενέτειρα του Ασκληπιού, του πατέρα της δυτικής ιατρικής και αποτελούν το κέντρο μια αγροτικής περιοχής στην κεντρική Ελλάδα. Το 2004 το υπουργείο οικονομικών την χαρακτήρισε ως την πρώτη ψηφιακή πόλη.

Αυτή αποτέλεσε μια πολύ βαριά δήλωση για ένα έθνος όπου η ευρυζωνικές συνδέσεις βρίσκονται κάτω από το 16%! Το 2007 δημιουργήθηκε ένα δίκτυο οπτικών ινών συνδέοντας 40 κτήρια και σχηματίζοντας μια σύμπραξη ατομικών επιχειρήσεων που ονομάστηκε e-Trikala για να το διαχειρίζεται. Μέχρι το 2009 η e-Trikalaείχε εγκαταστήσει 15 ασύρματους κόσμους συνδέοντας σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Δημιουργώντας υποδομές και παρέχοντας υπηρεσίες, η e-Trikala, στοχεύει συνεχώς στη δημιουργία και υλοποίηση εφαρμογών με βάση τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την κρίση, τα Τρίκαλα είναι μια πόλη όπου η ανεργία παραμένει σε σταθερά επίπεδα.


www.e-trikala.gr

Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου