Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτά και τα Χριστούγεννα δημοτικά σχολεία του Μιλάνου λόγω κρίσης!

Ανοιχτά θα μείνουν ορισμένα από τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Μιλάνου κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους γονείς που θα εργάζονται περισσότερο, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Η όλη πρωτοβουλία βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλο και περισσότεροι γονείς, που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αναγκάζονται να εργάζονται σε περιόδους διακοπών, δυσκολεύονται να αφιερώσουν τον πρέποντα χρόνο στα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής, είναι έξι τα δημοτικά σχολεία του Μιλάνου, τα οποία αποφάσισαν να παραμείνουν ανοιχτά κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Σύμφωνα όμως με τον δήμο του Μιλάνου, ο αριθμός τους, μπορεί, τελικά, να διπλασιαστεί. Από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οι μαθητές θα μπορούν να βρίσκονται εντός σχολικού συγκροτήματος από τις 7:30 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Οι δάσκαλοι, μαζί με ειδικευμένο προσωπικό, θα προσφέρουν υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, θα βοηθούν τα παιδιά να διαβάζουν, να αθλούνται και να βελτιώσουν το ταλέντο τους στην ζωγραφική. Οι οικογένειες, καλούνται να συνεισφέρουν, οικονομικά, ανάλογα με το εισόδημά τους: από δέκα, μέχρι και είκοσι επτά ευρώ ημερησίως. Σε ό,τι αφορά το γεύμα, προβλέπεται μια επιπλέον συνεισφορά της τάξης των πέντε ευρώ, αλλά, όποιος προτιμά, θα μπορεί να φέρει μαζί του έτοιμο φαγητό από το σπίτι. Για όσους βρίσκονται κάτω από το λεγόμενο "όριο φτώχειας" (λιγότερο από 1.000 ευρώ, συνολικό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα), δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση.

"Οι μπέϊμπι σίτερ κοστίζουν πολύ, έπρεπε να κάνουμε κάτι, να δώσουμε ένα ουσιαστικό χέρι βοήθειας", δήλωσε ο Τζοβάννι Ντελ Μπένε, διευθυντής του δημοτικού σχολείου "Σάντρο Περτίνι", που είχε ανοίξει τις πύλες του και το περασμένο Πάσχα. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πολλοί γονείς εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό, δόθηκε παράταση για την δυνατότητα εγγραφής στις "χριστουγεννιάτικες σχολικές δραστηριότητες", μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Στη Φλωρεντία, τέσσερα δημοτικά σχολεία έκριναν "πολύ ενδιαφέρουσα" την πρωτοβουλία και ετοιμάζονται να ζητήσουν την απαιτούμενη ειδική άδεια, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτά και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου