Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συνέλευση των μελών της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών


Σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου έγινε η Συνέλευση των μελών της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, όπου συζητήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λαμία καθώς και η οργάνωση της δουλειάς μας από δω και μπρος, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Έγινε μια πλούσια συζήτηση και κατατέθηκαν πολλές προτάσεις.
Η Συνέλευση κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις και εκτιμήσεις:

Εκτιμάμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θετικό για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών. Η Πρωτοβουλία, μια κίνηση πολιτών χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χρίσματα, αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την πόλη μας. Σε μια συγκυρία οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, αλλά και πόλωσης και ποικίλων διλημμάτων, προσπάθησε με τις θέσεις της να δώσει μια διαφορετική αγωνιστική, διεκδικητική πρόταση για τα τοπικά πράγματα. Επιμείναμε σε ένα άλλο δρόμο προοπτικής με τη συμμετοχή των πολιτών, με κοινωνική αλληλεγγύη, βιώσιμη ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον, με ενεργούς και εθελοντές τους πολίτες. Διατυπώσαμε ένα λόγο που άγγιζε τα τοπικά θέματα και την καθημερινότητα του δημότη, συνδεμένα πάντα με το πνεύμα της διαφάνειας, του ελέγχου και της νομιμότητας.

Απευθύνουμε ένα εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους τους συμπολίτες μας που μας άκουσαν, μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν, και τους λέμε ότι θα συναντηθούμε στις προσπάθειες για τα καθημερινά μικρά ζητήματα αλλά και για τα σοβαρά θέματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος στη σημερινή συγκυρία.

Δηλώνουμε ότι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα δραστηριοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι με όρους στείρας αντιπολίτευσης ή συμπολίτευσης, αλλά με όρους δημιουργικής συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων του νέου Δήμου από θέσεις κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
- Την ανασυγκρότηση των επιτροπών, οι οποίες θα αναλάβουν και την υποστήριξη της δουλειάς του Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο και οι οποίες θα είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να βοηθήσει
- Την εκλογή νέας Συντονιστικής Επιτροπής και Γραμματείας
- Να δοθεί βάρος στους βασικούς άξονες του Προγράμματος της Κίνησης, δηλαδή την καθημερινότητα του πολίτη, τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τον εθελοντισμό και τις παρεμβάσεις στα θέματα που άπτονται της σημερινής κρίσης
- Να καλέσει τους συμπολίτες μας του νέου πια Δήμου να γίνουν μέλη και να συμμετέχουν οργανωμένα στη λειτουργία της Κίνησης

Αποφασίσθηκε τέλος να εκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ηλεκτρονικό περιοδικό (newsletter) με τις δραστηριότητες και τις παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας και το οποίο θα κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου