Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πόσο ελεύθερα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ;...

«Ελευθερία των ΜΜΕ σημαίνει πως κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να βλέπει και να ακούει ό,τι του δείχνουμε και ό,τι του λέμε». (ανώνυμοι έλληνες δημοσιογράφοι)

Είναι γνωστό ακόμη και σε έναν πρωτοετή φοιτητή Οικονομικών, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ότι καμία μεγάλη επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί σήμερα να σταθεί στην αγορά δίχως να διαθέσει ένα μεγάλο ποσοστό του ετήσιου προϋπολογισμού της στη «δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος προς τους δυνάμει πελάτες-καταναλωτές».
Όταν οι δανειστές μας (τράπεζες και κράτη) ρισκάρουν, με το αζημίωτο φυσικά, να χάσουν τεράστια ποσά από τυχόν κοινωνικές αναταραχές στη χώρα μας, θα ήταν ανόητη επιπολαιότητα από την πλευρά τους να μην έκαναν το ίδιο. Είναι λοιπόν ευνόητο, οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα και ιδιαιτέρως του ΔΝΤ, να διαθέτουν τεράστια ποσά στη χώρα μας για την αποδοχή του μνημονίου από τους έλληνες πολίτες που θα σηκώσουν το βάρος της αποπληρωμής του χρέους.

Ολοι γνωρίζουν πως τα ΜΜΕ είναι εκείνα που με τις απόψεις και τις εικόνες που μεταδίδουν, διαμορφώνουν τη λεγόμενη κοινή γνώμη. Είναι σχεδόν σίγουρο και όχι
μια απλή εικασία, πως τα χρήματα που διαθέτουν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα γι αυτόν το σκοπό, πηγαίνουν στις τσέπες πολλών ελλήνων δημοσιογράφων και ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών.

Οποιος παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό τα ιδιωτικά κανάλια, διαπιστώνει ότι κάποιοι «δημοσιογράφοι» προπαγανδίζουν υπέρ του μνημονίου με έξυπνο τρόπο, προσπαθώντας να κάνουν αόρατη την επιρροή της ιδεολογίας των χρηματοδοτών τους. Κάποιοι άλλοι πάλι σοβαροφανείς «δημοσιογράφοι» σοβαροφανών καναλιών το κάνουν εντελώς απροκάλυπτα, θυμίζοντάς μας το ελληνικό ραδιόφωνο την εποχή της γερμανικής κατοχής. Παρακολουθώντας χθες το βράδυ τον Σκάϊ και ακούγοντας με πόσο μένος ο βασικός πολιτικός σχολιαστής του, ασκούσε κριτική στις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού κατά της κας Μέρκελ ενώ παράλληλα δικαιολογούσε την αυθάδη (κατοχική) συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων της Τρόϊκα προς τους έλληνες υπουργούς, θα καταλάβαινε πως είμαστε μια χώρα υπό κατοχή.

Πόσο ελεύθερα μπορούν να είναι τα ελληνικά ΜΜΕ κάτω από σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και ξένης οικονομικής κατοχής;
Αλέξανδρος Πιστοφίδης στο Press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου