Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άφησαν έξω την Πρωτοβουλία από την δημοσκόπηση! Τυχαίο;

Με έκπληξη, φίλοι της Πρωτοβουλίας, μας μετέφεραν τον αποκλεισμό του συνδυασμού μας από ''επιστημονική'' δημοσκόπηση για τις Δημοτικές Εκλογές, που διενεργεί τις τελευταίες ημέρες το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, τηλεφωνικά στην Λαμία, με άγνωστο σε μας εντολέα.


Μετά από διαμαρτυρίες μας, στον υπεύθυνο της έρευνας,  ο καθηγητής Κος Πανάς υποσχέθηκε πως η δημοσκόπηση θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή,χωρίς πάντως να είναι πειστικές οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τον αποκλεισμό μας. 


Αλήθεια τι συμπεράσματα να βγάλουμε;

Δείτε το ρεπορτάζ του Lamiareport:

Από την αρχή η δημοσκόπηση για τον Δήμο Λαμίας

Εμπλοκή στη δημοσκόπηση για τις εκλογές στο Δήμο της Λαμίας. Ξεκινάει πάλι από την αρχή.

Τις τελευταίες ημέρες μπορεί να χτύπησε το τηλέφωνό σας και να ερωτηθήκατε από "ηχογραφημένο μήνυμα" για το τι θα ψηφίσετε στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.
Η τηλεφωνική δημοσκόπηση γίνεται από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Φίλος αναγνώστης μας τηλεφώνησε και μας είπε ότι στο ερωτηματολόγιο δεν συμπεριλαμβάνεται η υποψηφιότητα της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών με τον επικεφαλής κ. Παναγιώτη Στασινό.

Το LamiaReport επικοινώνησε αμέσως με τον επικεφαλής και υπεύθυνο της δημοσκόπησης καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά, Πρόεδρο του Τμήματος Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , ο οποίος μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα και μας ενημέρωσε ότι έρευνα ξεκινά από την αρχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα γίνεται σε μεγάλο αριθμό δείγματος και για την Περιφέρεια Στερεάς (πάνω από 1.000 άτομα) και για το Δήμο Λαμίας σε 600 άτομα.
Τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που έγιναν μέχρι τώρα ακυρώθηκαν και η έρευνα ξαναρχίζει από την αρχή με έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ο καθηγητής κ. Πανάς είπε στο LamiaReport:

''Ενημερώθηκα σήμερα για το πρόβλημα που υπήρξε στη Λαμία. Η έρευνα ξεκίνησε 2-3 ημέρες πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο. Οι συνεργάτες μου δεν κατάφεραν στο τηλέφωνο που είχαν να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Στασινό και δεν γνωρίζαμε εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι για να τον συμπεριλάβουμε στη δημοσκόπηση.
Έδωσα εντολή στους συνεργάτες μου, η δημοσκόπηση για το Δήμο της Λαμίας να ξαναρχίσει από μηδενική βάση.
Μέχρι την Παρασκευή θα τα έχουμε καταφέρει και θα έχουμε τα αποτελέσματα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου