Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, συναντήθηκε χθες βράδυ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας στα γραφεία του Συλλόγου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην πόλη μας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, την καταπολέμηση του παραεμπορίου και το παράνομου εμπορίου, την ενεργοποίηση του θεσμικού ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα που λειτουργούν χωρίς άδεια και χωρίς να τηρούν τους όρους της αγοράς, τα κινέζικα καταστήματα, τη δυνατότητα εισόδου τουριστικών λεωφορείων στην πόλη οριοθετώντας μόνιμες θέσεις στάθμευσης, και την ανάγκη για προστασία των μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του εμπορίου.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών υποσχέθηκαν ότι θα προωθήσουν τα θέματα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Τόνισαν δε ως αντιστάθμισμα στην κρίση, την ανάγκη προστασίας και προώθησης της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων, την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και την ανάδειξη της Λαμίας ως πόλη – Τουριστικό Προορισμό.



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου