Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πόσο αλήθεια στοίχισαν τα έντυπα πολυτελείας των κ Κοτρωνιά και Χειμάρα;;

Ένα μήνα πριν τις εκλογές σε κάθε σπίτι έφθασαν, από δύο και από τρία, τα έντυπα πολυτελείας των κ Κοτρωνιά και Χειμάρα, με τη μορφή των «πεπραγμένων» του Δήμου και της Νομαρχίας. Φορτηγά ολόκληρα πρέπει να μεταφέρθηκαν για διανομή. Είμαστε περίεργοι και ζητάμε να μάθουμε πόσο στοίχισαν, διότι εκτυπώθηκαν και μοιράστηκαν με χρήματα του Δήμου και της Νομαρχίας, δηλαδή με τα χρήματα όλων μας. Πόσο στοίχισε τόσο η εκτύπωση όσο και η διανομή. Αν δεν το κάνουν, ας τους κρίνει ο κάθε ψηφοφόρος.

Δεν εξετάζουμε το περιεχόμενο. Δεν εξετάζουμε την άνιση παράνομη μεταχείριση των υποψηφίων, όταν τα έντυπα αυτά μοιράζονται στις περιοδείες τους και από απλούς υποψηφίους τους. Μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός, γιατί είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία και το κάθε ευρώ, που ανήκει σε όλους μας, είναι πολύτιμο και πρέπει να αξιοποιείται σε παραγωγικούς σκοπούς και σκοπούς με όρους ανταποδοτικότητας. Αν θέλουν ο κ Κοτρωνιάς και ο κ Χειμάρας να κάνουν έντυπα ένα μήνα πριν τις εκλογές, να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος για τις δαπάνες των υποψηφίων. Ήδη από τις 7 Σεπτεμβρίου είμαστε στην προεκλογική περίοδο, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι υπακούουν στην εκλογική νομοθεσία και οποιαδήποτε δαπάνη στα πλαίσια του προεκλογικού τους αγώνα καταχωρείται στο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ελέγχεται.

Μας προκαλεί αγανάκτηση γιατί, σε μια συγκυρία που ένας στους τέσσερεις έλληνες, ένας στους τέσσερεις δημότες του Δήμου Λαμίας, ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η με κάθε τρόπο επανεκλογή τους, ακόμα και με σπατάλες του δημόσιου χρήματος προκαλώντας τη λογική του καθένα μας

Φαίνεται όμως ότι δεν ζουν την τρέχουσα πραγματικότητα και δεν την καταλαβαίνουν. Αρκούνται στα παχιά λόγια και συνεχίζουν αυτό που έχουν μάθει: να ασκούν εξουσία προκαλώντας. Ανάγλυφο το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην εξουσία τους και τους δημότες. Όμως το δημόσιο χρήμα δεν είναι της εξουσίας τους για να το κάνουν ό,τι θέλουν.

Παρακαλούμε λοιπόν τον Επίτροπο να ελέγξει τη νομιμότητα και την σκοπιμότητα της δαπάνης, που μάλιστα γίνεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Κούτσικος Γιάννης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου