Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Λυπάμαι κύριε δήμαρχε της Λαμίας

Του Γ.Καλλιώρα

Όσοι παρακολουθήσαμε την ζωντανή συζήτηση στην τηλεόραση του star Λαμίας με καλεσμένους τους επικεφαλείς των συνδυασμών για τις Δημοτικές εκλογές είδαμε έναν δήμαρχο κουρασμένο που απαντούσε με αερολογίες και γενικότητες ,έναν δήμαρχο που δεν τόλμησε να σηκώσει τα μάτια του αλλά ήταν προσηλωμένος συνέχεια τις σημειώσεις του σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψηφίους...
Αλλά δυστυχώς όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται .
Ο δήμαρχος της Λαμίας έχει στον δήμο οκτώ χρόνια Θα μπορούσε να είχε στρώσει ένα έργο και να ήταν χθες το βράδυ έτοιμος να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του με επιχειρήματα και ντοκουμέντα διότι δυο τετραετίες δεν είναι λίγες. Όμως ο δήμαρχος της Λαμίας δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που του έδωσαν οι πολίτες της Λαμίας.
Αντίθετα προέβη σε ένα σοβαρό έγκλημα ένα έγκλημα που δεν θα μπορούσε να το συγχωρέσει εύκολα ένας νοήμων άνθρωπος Έπαιξε με τις συνειδήσεις των πολιτών και όχι μόνο έπαιξε αλλά τις άλωσε κανονικότατα . Χρησιμοποίησε οτιδήποτε οθωμανικό κατάλοιπο υπήρχε στην κοινωνία της πόλης για να μπορέσει να κρατήσει την εξουσία στην πόλη.
Ρουσφέτια ταξίματα σε ανθρώπους που μόνο κακό θα μπορούσαν να κάνουν στον τόπο . Αλλά αυτό δεν ενδιέφερε τον κύριο δήμαρχο . Τον ενδιέφεραν οι ψήφοι και μόνο οι ψήφοι. Έμαθε καλά τα κόλπα της εξουσίας έβαζε σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που του έφερναν ψήφους . Αυτοί οι υποτακτικοί του το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να φέρουν το κακό στην πόλη διότι το μυαλό τους μέχρι εκεί έφτανε. Αυτοί οι άνθρωποι αν ήταν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδος θα ήταν μόνο για κλοτσιές και όμως ο δήμαρχος μας τους έβαλε σε πόστα που θα μπορούσαν να ελέγχουν καταστάσεις και αντί να προσφέρουν κοινωνικό έργο έφερναν , χάος και αντικοινωνικότητα. Έβαλε στον δήμο ανθρώπους με υψηλό οικογενειακό εισόδημα αρκεί να είναι ψηφοφόροι του την στιγμή που υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που δεν έχουν να φάνε.
Αυτό που δεν συνειδητοποιήσατε κύριε δήμαρχε είναι ότι εισβάλατε στο μυαλό των πολιτών σας με τον χειρότερο τρόπο ,τους μάθατε να δουλεύουν μόνο με ανταλλάγματα , τους μάθατε στην υποκουλτούρα και στην ανευθυνότητα και νομίζω ότι είναι ότι χειρότερο μπορεί να προσφέρει ένας τοπικός άρχοντας στους πολίτες του.
Αυτή η ταχτική κύριε δήμαρχε ήταν λογικό να φέρει τα πράγματα εδώ που ήρθαν διότι όπως λέει ο λαός «έσπειρες ανέμους θερίζεις θύελλες».
Και δυστυχώς τα πράγματα πια είναι πολύ δύσκολα για την πόλη μας διότι πια το σοβαρότερο πρόβλημα για τον επόμενο δήμαρχο που ευχόμαστε να μην είστε εσείς είναι η κακή νοοτροπία που έχετε μεταδώσει στον κόσμο.
Μέσα σε αυτά οχτώ χρόνια κύριε δήμαρχε είχατε την ευκαιρία να διορθώσετε πολλά πράγματα αλλά δυστυχώς προτιμήσατε και εσείς όπως και πολλοί προκάτοχοι σας τις εύκολες λύσεις . Το τάξιμο , το πασάλειμμα και την προχειρότητα αντί της ανάπτυξης και της δημιουργικότητας .
Ειλικρινά πιστεύω ότι η ιστορία θα σας κρίνει με τον χειρότερο τρόπο όχι τόσο για την ανύπαρκτη ανάπτυξη της πόλης σαν δήμαρχος αλλά για το κακό που κάνατε στην συνείδηση των πολιτών.

Γιώργος Καλλιώρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου