Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αθλητικός χώρος μετατρέπεται σε πάρκινγκ!


Οι δημόσιοι χώροι ως αγαθό” ήταν ο τίτλος του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε η ΚΕΔΚΕ και που έγινε πρόσφατα στα Χανιά και “εξασφάλιση και αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων στο αστικό περιβάλλον” η εισήγηση του Δημάρχου κ Κοτρωνιά.

Εδώ στην Λαμία όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική, αφού ως “αξιοποίηση” μάλλον ο κ. Κοτρωνιάς εννοεί την αλλαγή χρήσης αθλητικών χώρων -προηγείται η πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη από μέρους της Δημοτικής Αρχής- σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων!

Αφορμή υπήρξε η εγκατάλειψη των γηπέδων μπάσκετ και του ποδοσφαίρου 5χ5 στο Παγκράτι και η πλήρης καταστροφή του πρώτου με την δημιουργία παράλληλα διαγραμμισμένου χώρου παρκινγκ.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, μετά τα όσα δημοσιεύτηκαν και ακούστηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

- Με ποια δικαιολογία η Δημοτική Αρχή, καιρό τώρα, επέτρεψε την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη των συγκεκριμένων αθλητικών χώρων;

- Ποια είναι η απόφαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παγκρατίου, που ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο την αλλαγή χρήσης του χώρου και με ποιο αιτιολογικό; Εμείς δεν είδαμε καμιά ουσιαστική μείωση της καθαρής επιφάνειας του γηπέδου, που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών.

- Πότε το Δημοτικό Συμβούλιο και με ποια απόφαση έκανε δεκτή την παραπάνω αίτηση, ποια η αιτιολόγησή της και τι προβλέπει το Σχέδιο Πόλης για το συγκεκριμένο τμήμα;

- Ποιοι, τέλος, αποφασίζουν να στερήσουν από τα παιδιά μας τους αθλητικούς χώρους και να βάλουν στην θέση τους καυσαέριο και αυτοκίνητα; Να θυμίσουμε ότι η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής με πρόσφατη εγκύκλιό της απαγορεύει ρητά τη μετατροπή χώρων άθλησης.

“Η διαφύλαξη με κάθε τρόπο των κοινοχρήστων χώρων των πόλεων από την επιστροφή στους ιδιώτες, η φροντίδα και η ανάδειξή τους.. είναι θεμελιώδης κοινωνική αλλαγή” διαβάζουμε στο μήνυμα του 22ου Συνεδρίου της ΠΑΝΔΟΙΚΟ, στο οποίο συμμετείχε με εισήγηση ο κ Δήμαρχος.

Αλήθεια, στη Λαμία, με τέτοιες ενέργειες θα το καταφέρουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου