Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

OTE: Tζόγος, πορνό και μειωμένο bandwidth…

Aκόμα και οι τελευταίοι ρομαντικοί που περίμεναν ότι ο όμιλος του OTE θα διατηρούσε ένα ελάχιστο κοινωνικό πρόσωπο μετά την εξαγορά του από την γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Ο παλιός καλός OTE που ξέραμε με όλα τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις αλλά και με τον ελληνικό χαρακτήρα του έχει πια χαθεί ανεπιστρεπτί στη λήθη του χρόνου. Ο νέος μέτοχος είναι εδώ και απαιτεί κέρδη εδώ και τώρα μη δίνοντας καμία σημασία στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Αρκεί μια επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα του Ο.Τ.Ε. και ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει ενημερωτικό φυλλάδιο μεγέθους Α4 που εξιστορεί τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης που παρέχει ο οργανισμός μέσω των ευρυζωνικών συνδέσεων(Conn-x Tv).

Mε μια πρώτη γρήγορη ανάγνωση θα διαπιστώσει έκπληκτος ότι ο Ο.Τ.Ε. παρέχει σε κάθε συνδρομητή της τηλεόρασης 3 κανάλια σκληρού πορνό,(Hustlet Blue & TV,Dorcel) το ένα εκ των οποίων διατίθεται μάλιστα στο βασικό πακέτο δηλαδή σε όλους όσους αγόρασαν το συγκεκριμένο προϊόν.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τακτική στα πλαίσια ενός κακώς νοουμένου ανταγωνισμού με την άλλη εταιρεία παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης βάζει ταφόπλακα στο όποιο κοινωνικό προσωπείο είχε απομείνει στον οργανισμό.

Αν όμως η παραπάνω ενέργεια βάζει ταφόπλακα τότε η πρόθεση σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της θυγατρικής του οργανισμού Cosmote να συμμετάσχει στη διαδικασία απελευθέρωσης του ηλεκτρονικού τζόγου είναι το μνημόσυνο και το οριστικό τέλος στο κοινωνικό πρόσωπο του Ο.Τ.Ε. που τον μετατρέπει σε μια μηχανή παραγωγής κερδών για τον βασικό μέτοχο. Ίσως τελικά εάν επαληθευθεί παραπάνω πληροφορία να δικαιολογηθεί εν τέλει το αστρονομικό τίμημα εξαγοράς του δικτύου της Γερμανός…

Πέρα όμως από το παραπάνω σε καθαρά τεχνικό επίπεδο μετά και το φιάσκο της μετάδοσης πρόσφατου ποδοσφαιρικού αγώνα πληθαίνουν τα παράπονα από χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης του οργανισμού για μείωση του bandwidth μετά την εγκατάσταση των καναλιών.

Είναι προφανές ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει θα πρέπει να επέμβει άμεσα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και να ερευνήσει το θέμα καθώς δεν είναι δυνατόν ο τελικός χρήστης να πληρώνει μια τιμή για να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο και μία επιπλέον τιμή για να έχει τηλεόραση αλλά όταν ενεργοποιείται η δεύτερη υπηρεσία να μειώνεται η απόδοση της πρώτης.

Είναι χαρακτηριστικό το παράπονο ενός χρήστη της συνδρομητικής τηλεόρασης του Ο.Τ.Ε. όπως καταγράφεται σε ένα από τα πολλά forum που ασχολούνται με το θέμα, που παρά το γεγονός ότι δεν είναι γραμμένο σε δημοσιογραφική γλώσσα το παραθέτω αυτούσιο για να καταλάβει ο αναγνώστης την πραγματική κατάσταση που επικρατεί με το Conn-x TV.

«Είπαμε να βάλουμε Conn-X IPTV για να δούμε κανένα EXTRA κανάλι. Μας άλλαξαν τα χαρακτηριστικά της γραμμής μας από 9/9db SNR DN/UP σε 11/13db και σε Ιnterlaved Mode από Fast Path που είμασταν πριν, με το σκεπτικό του απροβλημάτιστου ΙPTV. Ok, μέχρι εδώ....

Χάσαμε δηλαδή από 1 - 2 Mpbs από την σύνδεσή μας λόγο του SNR και βάλαμε ένα extra delay 7ms λόγο Interleaved Mode. To καταπίνουμε και αυτό μιας και η ΙPTV έχει άλλα Quality Margins.

Όμως ξαφνικά και απροειδοποίητα ο ΟΤΕ άλλαξε τα καθολικά Profiles για τις 24αρες συνδέσεις σε SNR 14db DownStream και 16db Upstream... Tι σημαίνει αυτό ?

Αλλα 2Mbps θυσία στο βωμό της παραφροσύνης και φυσικά το UPLOAD πλέον ΚΑΤΩ από τα 900Kbps και κοντά στα 860Kbps !!!!!!!!! Mε αυτό τον τρόπο ο ΟΤΕ με την δικαιολογία της σταθερότητας της υπηρεσίας (ΙPTV), κερδίζει 1.5 επιπλέον συνδρομές ΙPTV αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι θα χάσουν και περισσότερα από 5 Mbps από το αρχικό τους κλείδωμα - προ εποχής IPTV.

Kαι το ποιό ωραίο είναι ότι εμείς χρηματοδοτούμε τις νέες συνδέσεις από το δικό μας Bandwidth, και μάλιστα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και 10Εuro/μήνα επιπλέον για να κάνουμε Downgrade την γραμμή μας. Είμαι σίγουρος πως εαν δε κάνουμε κάτι το SNR θα πάρει άλλα 3db επιπλέον σε λίγο διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται στο κλείδωμά μας... Για εμένα αυτό συνεπάγεται Καθαρή κλοπή BANDWIDTH...»

Ι.Α.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ από sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου