Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Παρουσίαση της Jessica την Παρασκευή στην Λαμία

Ημερίδα με θέμα «Κοινοτική Πρωτοβουλία Jessica, Κοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές» πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 6 στη Λαμία), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδα.




Στην ημερίδα θα παραβρεθούν η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κος Ευάγγελος Κακκαβής, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κος Ιωάννης Λυπιρίδης και το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κος Χρήστος Κοντογεώργος. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια καθώς και Κοινωνικοί Φορείς της Περιφέρειας.

Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός JESSICA αποτελεί ένα νέο εργαλείο αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αστικές περιοχές. Επίσης καλύπτει δράσεις ανάπτυξης αστικών κέντρων όπως ενεργειακή αποδοτικότητα και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) σε δημόσια κτήρια, οικίες υπό προϋποθέσεις, «καθαρές» αστικές μεταφορές, υποδομές πολιτιστικής κληρονομιάς για τουριστικούς σκοπούς, αστικές αναπλάσεις, ανάπλαση παλαιών βιομηχανικών χώρων, δημόσιες μεταφορές, ύδρευση - αποχέτευση κ.λπ., με την μορφή επιστρεπτέας χρηματοδότησης.




Το πρόγραμμα












<

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου