Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Τζάιρος πίττα, μπουζούκι, συρτάκι ντανς εντ Ακρόπολις μπάι νάιτ



Κείμενο του 2008 για την καθιερωθείσα σάχλα της πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους για "πανσέληνες ρομάντσες". Η απέχθεια για το γλυκανάλατο υποκριτικό "ενδιαφέρον" για το αρχαιοελληνικό θαύμα υπό το σεληνόφως διατηρείται αμείωτη.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε  στους ''Αδιάβροχους΄΄ και είναι, δύο χρόνια μετά, εξαιρετικά επίκαιρο.

Εκπνέοντος μηνός Αυγούστου άνοιξαν αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι τη νύχτα επειδή είχε πανσέληνο. Δεν πειράζει που όι ίδιοι χώροι κλείνουν το πρωί (βάρδα μέχρι τις τρεις και μετά σκαντζάρουν βάρδια οι κατσαρίδες ένεκα ελλειψοκονδυλίας).

Αρκεί να ρομαντζάρει το πόπολο που αρνείται να πάει τα πρωινά επειδή δουλεύει. Και τις Κυριακές, τις σχόλες δουλεύει; Όχι καλέ. Κυριακές και σχόλες έχει Στοίχημα, betoto online, William Hill και Φώτα και Πρωταθλητές να σπεκουλάρει πάνω στις βόλτες μαμάς Ντιόγκο στο Καραϊσκάκη και τις αμπώτιδοπαλίρροιες των νεύρων του Σωκράτη, του πρόεδρα.

Που λέτε λοιπόν, το υπουργείο Πολιτισμού του ψευτορωμαίικου αποφάσισε στα πλαίσια του άγραφου νόμου της πανσέληνης σορόπας να ανοίξει το βράδυ τις Ακρόπολες, τους Δελφούς και τας Μυκήνας για να έχουν τράβηξη τούτα εδώ τα μάρμαρα που σκουριά δεν πιάνουν.

Ναι βρε τζάνουμ. Να σούρει το παντοφλικό του μέχρις τους Ικτίνους και τους Καλλικράτες ο Κούλης πουναι εξαμηνίτης στα δημόσια μαζί με τη Ντεπούλα (Δέσποινα τη βαφτίσανε) που διαβάζει οδηγίες χρήσης ψωλής στα Κοσμοπόλιταν και υγιεινές πιλάτες στα Πρεβένσια.

Ας μπούμε μέσα στο μυαλό του Κούλη να διαβάσουμε τις σκέψεις του...


Ωραία θα περάσουμε κι απόψε κορμί θανατηφόρο. Σουβλάκι στου Σάββα, μπίρα κρύα ξέπετη του περιπτέρου και καμάρι μπόλικο για τους αρχαίους.

Πω πω πω πω πω μια πανσέληνος! Τύφλα νάχουν οι λίρες της θειας μου πούτανε κονόμα και μου τις έταξε για το γάμο μου. Τζαμπουίτα η είσοδος, δίπλα η Ακρόπολις και βαριέμαι να πηγαίνω στα Μολ. Εδώ θα καργάρουμε συναίσθημα, να σαν τη Μαρία την Άσχημη που είναι κάπως βούρλο αλλά αφενός το πάει το γράμμα και αφεδύο είναι έξω καρδιά και καριερίστα.

Ναι ρε θα το κάνω. Θα το πάω το γκομενάκι στα αρχαία. 13 είχα στο Λύκειο ακόμα κι όταν κάναμε Λυσία που τον λέγαν εύκολο, αλλά τώρα να, θα πιάσουν τόπο τα μάρμαρα.

Λίγο τα φεγγάρια, λίγο οι σκιές, λίγο οι αρχαιοφύλακες που σκυλιοβαριούνται, θα της πασπατέψω το πράμα της στο κέντρο του αρχαίου κόσμου.

Θα καβλώσει, δεν θα καβλώσει; Αν προλάβω θα της το κάνω εκεί, σε κάνα σκίνο στα όρθια.

Πώς θα το καμαρώνει στο κομμωτήριο που δουλεύει η φουκαριάρα! Θαχουν να το λένε στο Μπουρνάζι. Μετά μπορεί να δούμε και τις φάτσες μας στο Σταρ που θα δείχνει τις αυγουστιάτικες ρέκλες με ντεκόρ ένδοξο. Μακάρι να κάνει το ραπόρτο αυτό το ξύπνιο το παληκάρι που βγαίνει μεθυσμένο κάθε απόγευμα από τη Μύκονο! Τον πάω πολύ. Αφού τον λένε κι αυτόν δημοσιογράφο, όλοι μπορούν να γίνουν.

Ναι, μπορεί να βάλουν τον τυπάκο αυτόν με τη γουργουριστή φωνούλα. Λογικό. Αφού όλο το χρόνο ξεχειμωνιάζει στη Μύκονο, διακοπές πρέπει να πηγαίνει Αθήνα. Μην σου πω Κυψέλη, Κάτω Πατήσια, Ασπρόπυργο.

Το ιδανικό θα είναι να μας δείξουν αμέσως μετά τις ειδήσεις για το φονιά του Σεργιαννόπουλου. Εκεί βγάζει νούμερα το δελτίο. Αν μας παραχώσουν ανάμεσα στη μυταρόλα του Γεωργιανού του μακελάρη και τα πλάνα με τις πιτσιρίκες που κλαίνε τον λεβέντη μας στα Φέισμπουκ, μας είδαν όλοι! Μπορεί να με δουν κι οι κολλητοί που πήγαμε παρέα στα καμένα στην Ολυμπία να μπιζάρουμε τον Καραμανλή.

Φίρμα ο Κούλης απ' το τίποτα! Μόνο τρία πράγματα να προσέξω.

1. Να πω να μην βάλουν τζατζίκι και κρεμμύδια στο κεμπάπ. Η μπόχα ξενερώνει τη Ντέπη.

2. Να σποτάρω καλή καβάτζα για κατούρημα στην Ακρόπολη. Με την πρώτη μπυρίτσα θα την χρειαστώ.

3. Να θυμηθώ να ρωτήσω τι διαφορά έχει η Ακρόπολη από τον Παρθενώνα. Άλλοι την λένε έτσι κι άλλοι αλλιώς. Ποιο είναι το σωστό;

Αλήθεια, κάθε πότε έχει πανσέληνο;

adiavroxoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου