Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Μας άρεσε και θα το ξανακάνουμε!

Με αφορμή το ευχαριστήριο δελτίου τύπου από τον Δήμο καθώς και το σχόλιο στην σημερινή ‘’Ημέρα’’ για τον καθαρισμό της Πηγής του Αχιλλέα, θέλουμε να διευκρινίσουμε δύο βασικά στοιχεία αυτής της Πρωτοβουλίας μας :
Το πρώτο είναι το ίδιο το γεγονός, το ότι καθάρισε δηλαδή ο χώρος  από τα σκουπίδια, κάτι που ήταν και ο κύριος στόχος μας, άσχετα με την οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση από μέρους τρίτων.
Και το δεύτερο, και σημαντικότερο κατά την γνώμη μας, πως μέσα από την δημοσιοποίηση του θέματος, προεβλήθη ο εθελοντισμός που τον θεωρούμε αξία στην σημερινή εποχή, στην οποία όλα προσμετρούνται με το χρήμα και την ιδιοτέλεια.
Κάθε είδους αρωγή στα παραπάνω είναι πολύτιμη και ευπρόσδεκτη.

Το σχόλιο στην Εφημερίδα ''Ημέρα'':

Παρ’ τον στον γάμο σου
''Μέλη της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Λαμίας (Π.Ε.Π.ΛΑ.) καθάρισαν την πηγή του Αχιλλέα -κι έπραξαν άριστα. Ίσως, κατά το «κάνε το καλό και ριξ’το στον γιαλό» να περίττευε η δημοσιοποίηση αυτής τους της ενέργειας. Πάντως, έστω κι έτσι, είναι πολιτικά γλαφυρή η ενέργεια του αντιδημάρχου Β.Τσιάκαλου. Ο οποίος (με δελτίο Τύπου) ευχαρίστησε μεν τους εθελοντές, χρησιμοποίησε ωστόσο την πράξη τους για να διαφημίσει το υποτιθέμενο έργο του δήμου στον τομέα της καθαριότητας. Λίγο-πολύ τους εμφανίζει ως υλοποιητές της πολιτικής του δήμου, ο οποίος «συνεργάζεται στις αναδασώσεις και φυτεύσεις κοινόχρηστων χώρων παρέχοντας υλικά και υπηρεσίες και υποβοηθώντας το έργο των εθελοντών». Ενώ είναι κοινός τόπος ότι η ΠΕΠΛΑ ασκεί κριτική -άλλο θέμα το πόσο δομική ή εύστοχη είναι- στα πεπραγμένα του δήμου. Η ιστορία θυμίζει επιχείρηση υποκλοπής εντυπώσεων.
Εκτός κι αν ο αντιδήμαρχος καλοπιάνει τους εθελοντές, με την ελπίδα να συνεχίσουν την παρέμβασή τους στον τομέα της αποκομιδής σκουπιδιών. Βγάζοντας (και) τον ίδιο από τ’ αδιέξοδο''.


Και το δελτίο τύπου του Αντιδήμαρχου Κου Τσιάκαλου:


''Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό της Πηγής του Αχιλλέα.
Ευελπιστούμε πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και θα βρουν και άλλους μιμητές ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην ανάδειξη μνημείων της περιοχής μας.
Άλλωστε ο Δήμος Λαμιέων, έχοντας αναγνωρίσει την κοινωνική σημασία της εθελοντικής προσφοράς και δράσης, συνεργάζεται στις αναδασώσεις και φυτεύσεις κοινόχρηστων χώρων παρέχοντας υλικά και υπηρεσίες και υποβοηθώντας το έργο του εθελοντών, ενώ συνεχίζει να στηρίζει και να ενθαρρύνει δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και ενισχύουν τον εθελοντισμό τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο''.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου