Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εσείς τι απαντάτε Κε Σύμβουλε;

Δείτε τις φωτογραφίες και το κείμενο που έστειλε αναγνώστης μας.

''Πρόκειται για αυλή σπιτιού που ακουμπά κυριολεκτικά, πάνω στον αιγιαλό,στην όμορφη Γλύφα και σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λαμιέων ενώ το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 24/8/2010.


Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το οικόπεδο να έχει επεκταθεί και να φτάνει σχεδόν κοντά στο κύμα καθώς και έναν εργάτη ανεβασμένο σε ένα κλαδί ενός πεύκου που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα.


Στην δεύτερη φωτογραφία, ο εργάτης πριονίζει το μεγάλο κλαδί ενώ στην τρίτη και τέταρτη το πεύκο έχει ξεγυμνωθεί και το μεγάλο του κλαδί έχει πέσει πάνω στην αμμουδιά ο δε εργάτης έχει τραυματιστεί στην μέση του κάτι που μάλλον απέτρεψε και την συνέχεια της κοπής του υπόλοιπου δένδρου..

Στην τελευταία φωτογραφία, το πεύκο αναπαύεται πλέον στην αμμουδιά, έχοντας συναντήσει το νερό της θάλασσας ενώ η πανσέληνος του Αυγούστου κάνει την ατμόσφαιρα ονειρική (για το πεύκο κυριολεκτικά).
Κατά την διάρκεια του συμβάντος ο Σύμβουλος παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία.



                  















Οι ερωτήσεις είναι πολλές:
Ποια είναι η σχέση του Συμβούλου με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου;
Υπάρχει αυθαίρετη και παράνομη επέκταση του οικοπέδου πάνω στον αιγιαλό;
Το πεύκο βρίσκεται μέσα στην ιδιοκτησία του οικοπέδου;
Υπάρχει άδεια κοπής ή κλαδέματος του πεύκου από την αρμόδια υπηρεσία;
Αν είναι νόμιμη η κοπή του δένδρου, αυτή γιατί γίνεται κάτω από συνθήκες μη ασφαλείς για τους λουόμενους και τους ρομαντικούς, αφού δεν ακούστηκε καμία προειδοποίηση για την κοπή?(εδώ να σημειωθεί πως λίγο πρίν την πτώση του κορμού στην παραλία έπαιζαν μικρά παιδιά).

Ένας αναγνώστης''

Ευελπιστούμε για απαντήσεις στις εύλογες απορίες που θέτει το κείμενο αφού '' η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου