Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ποδηλατόδρομοι προς..... Αποφυγήν

Αγαπητό fimotro,
Το καλοκαίρι φεύγει, οι δημοτικές εκλογές έρχονται! Ανυπομονώ να διαβάσω κρυφές και φανερές μετρήσεις και γκάλοπ, σφυγμομετρήσεις για τους τοπικούς υποψήφιους που θα πέσουν μέσα ή έξω, όπως πέφτουν οι προβλέψεις στο στοίχημα, ή στην καλύτερη περίπτωση το φλιτζάνι μιας πεπειραμένης καφετζούς! Αντιπαρέρχομαι του πειρασμού να προτείνω δειλά-δειλά να...

αναβληθούν για κανά χρόνο οι εκλογές, ώστε να προλάβουν τα κόμματα να βρουν, ή να πείσουν, ή να κάνουν αναγνωρίσιμους τους υποψηφίους τους..! Μην ξαφνιάζεστε για τους ρυθμούς ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων, γιατί αν περιμένουμε τις κινήσεις πρώτα από το κυβερνών κόμμα (με την εμπειρία του... αργοπορ-opengov), τότε ζήσε Μάη (στην κυριολεξία).
Έτσι επιλέξαμε ένα τοπικό θέμα: τους ποδηλατόδρομους του Βόλου. Λειτουργικοί, κομψοί, στιβαροί, διαχρονικοί, σταθεροί, ασφαλείς, λιτοί και απέριττοι, σε τιμή ευκαιρίας (value for money που λέμε, μόνο 1,2 εκατ.ευρώπουλα), χαίρεται κανείς να ποδηλατά ... έξω από αυτούς. Αν αλλάξουμε γνώμη, ρίχνουμε λίγο χωματάκι και τους κάνουμε ωραίο παρτεράκι. Τα προβληματάκια παρκαρίσματος σκέτη παρονυχίδα μπροστά στο κοινωνικό όφελος της ήπιας μετακίνησης και της αποφυγής του αυτοκινήτου. Μπορεί να υπήρξαν μικρές αστοχίες στο σχεδιασμό του δικτύου (π.χ. πώς μπορεί κάποιος να κατεβεί στο κέντρο ή την παραλία από τις βόρειες συνοικίες), αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες! Εξάλλου στο τσακ απορροφήθηκαν τα σχετικά κονδύλια του Γ' ΚΠΣ.
Και επειδή κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τα χρήματα του ΕΣΠΑ (αφού το τέλος τις τετραετούς θητείας της Κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2013 θα δώσει τεράστια ώθηση στα απομεινάρια του ΕΣΠΑ, ελέω και μνημονίου και ανύπαρκτης εθνικής συμμετοχής), ας ετοιμαστούμε να απολαύσουμε ανάλογα μεγαλειώδη έργα στις πόλεις και τα χωριά μας. Γι' αυτό το λόγο, από τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, εκτός από αποτελεσματικότητα, ανιδιοτέλεια και αξιοπιστία, θέλουμε κοινή λογική και σωστή αισθητική.
Γράφει ο Δ. Παλάσκας
(Δρ. Δασολόγος)



Το διαβάσαμε στο fimotro και μας θύμισε το άρθρο ''Φρενάροντας στον ποδηλατόδρομο'' που γράφτηκε για τον ποδηλατόδρομο Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου