Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η Δημοτική Αστυνομία υπεύθυνη για τον έλεγχο της απαγόρευσης του καπνίσματος

Καινούργιο πονοκέφαλο για την Δημοτική Αστυνομία και τους Δήμους προκαλεί η εφαρμογή της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου . Σε δηλώσεις της, η υπουργός Υγείας  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τους οποίους θα  πραγματοποιούν επόπτες δημόσιας υγείας των νομαρχιών, η δημοτική αστυνομία αλλά και το Λιμενικό Σώμα στους χώρους ευθύνης του. 

Όπως ανέφερε η υπουργός, σε μια "δημοκρατική σύγχρονη πολιτεία, η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά την υγεία όλων των πολιτών και των εργαζομένων".

Αναφορικά με μικρομεσαίους εστιάτορες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν χώρους καπνιστών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκτίμησε ότι εάν η απαγόρευση δεν ήταν καθολική, θα δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό.Χαρακτήρισε δε τις συνέπειες από το κάπνισμα "συγκλονιστικές" ενώ στην ίδια κατεύθυνση με την απαγόρευση του καπνίσματος, επισήμανε ότι ήδη εφαρμόζεται πλήρης απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων.

Περιμένουμε λοιπόν και από Δήμο Λαμιέων να προστατεύσει την υγεία των δημοτών του με την εφαρμογή των εντολών της Υπουργού και της Νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου