Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πρωτοβουλία: Καθάρισμα της Πηγής του Αχιλλέα



Μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας καθάρισαν σήμερα το χώρο γύρω από την Πηγή του Αχιλλέα, η οποία βρίσκεται στο 16ο χιλιόμετρο Λαμίας Δομοκού, στη στροφή προς τη Μονή Αντίνιτσας.

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα της ομάδας των μελών της Πρωτοβουλίας από την εικόνα, που συνάντησαν. Από τη μια ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με πλατάνια, με βρύσες, ξύλινους φράκτες, παγκάκια, πέτρινα τοιχία που δείχνει το αξιόλογο παρελθόν, κι από την άλλη εγκατάλειψη, μισογκρεμισμένοι πέτρινοι τοίχοι, σπασμένα ξύλα, μια βρύση με ελάχιστο νερό και σκουπίδια, παντού σκουπίδια, πολύ πλαστικό….






Εικοσιπέντε περίπου μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και αρκετή σαβούρα ήταν η «λεία» των εθελοντών,  που περιμένει το απορριμματοφόρο του Δήμου στην άκρη του δρόμου.






Το καθάρισμα της Πηγής του Αχιλλέα ήταν μια συμβολική δραστηριότητα στα πλαίσια των στόχων της Πρωτοβουλίας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα εθελοντών για την καθαριότητα των περιφερειακών δρόμων, των επισκέψιμων χώρων αναψυχής και των μνημείων, με εξορμήσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα.






Οι εικόνες δεν μας απογοητεύουν, γιατί πιστεύουμε πως όλα είναι αναστρέψιμα. Οι νοοτροπίες παλεύονται, αρκεί «το καράβι να βγει στη θάλασσα και να μην σκουριάζει στο λιμάνι», που λέει και ο Γιώργος, ο οποίος είχε σήμερα την πρωτοβουλία και τον συντονισμό. Αρκεί να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας σε μια προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας και της συνείδησης. Ενεργούς πολίτες παντού, για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα άλλο μοντέλο αυτοδιοίκησης στη Λαμία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου