Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας
με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία μελών της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας επισκέφτηκε την Δευτέρα 26 Ιουλίου τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας και συναντήθηκε με το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου.

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναδείχτηκαν τα προβλήματα της Νέας Μαγνησίας, που χρήζουν άμεση ή μακροπρόθεσμη λύση. Η απομάκρυνση των λατομείων, η οριοθέτηση, προστασία και ανάδειξη του Ξηριά, ο καταυλισμός των τσιγγάνων, η Λεωφόρος Στυλίδας και η βόρεια παράκαμψη, η καθαριότητα και η διαχείριση των σκουπιδιών, το πέρασμα των φορτηγών μέσα από τη συνοικία, οι σκόνες και τα φουγάρα των ασφαλτικών εργοστασίων, η ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου, είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών τόνισαν την ανάγκη της ενεργοποίησης των δημοτών με την παράλληλη προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας και της συνείδησης. Θέλουμε ενεργούς πολίτες παντού, για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα άλλο μοντέλο αυτοδιοίκησης στη Λαμία. Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής πρέπει να στηρίζονται στις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών και να έχουν τη σύμφωνη γνώμη τους. Η Νέα Μαγνησία έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει έναν τέτοιο ρόλο και να γίνει η Πιλοτική Συνοικία, η συνοικία πρότυπο, της Λαμίας των ενεργών πολιτών.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ


--------------------------------------------------
Για περισσότερες πληροφορίες: Κούτσικος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου