Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση για διατάραξη κοινής ησυχίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στο http://www.tanea.gr/ : Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
Δύο χιλιάδες ευρώ κόστισε στους ιδιοκτήτες διαμερίσματος η θορυβώδης παρουσία τους, ακόμα και μέσα στη νύχτα… οι οποίοι σήκωναν στο πόδι τους ενοίκους που έμεναν στον από κάτω όροφο.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο, οι δικαστές του οποίου «τιμώρησαν» τους δύο θορυβώδεις ιδιοκτήτες με πρόστιμο 2.000 ευρώ, αλλά και με φυλάκιση ενός μηνός τον καθένα, γεγονός που σημαίνει ότι οι «δράστες» πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξαγοράσουν και την επαπειλούμενη ποινή.
Η αφετηρία της δικαστικής διάστασης της ιστορίας, που διαδραματίστηκε σε πολυκατοικία στην περιοχή του Περιστερίου, βρίσκεται περίπου έξι χρόνια πίσω. Τότε που οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, διαμαρτυρήθηκαν στους «από πάνω» για τους ενοχλητικούς θορύβους που ακούγονταν ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας.
Μόνο που η δική τους… όχληση δεν έπιασε τόπο και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου συνέχιζαν την ίδια τακτική χωρίς να υπολογίζουν τους γείτονές τους.
Ολη τη νύχτα
Στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και εκτός του πλαισίου των ωρών κοινής ησυχίας συνέχιζαν- όπως δέχτηκε και το δικαστήριο- να «προκαλούν δυνατούς και ενοχλητικούς θορύβους και χτυπήματα με χοντρό ξύλινο αντικείμενο ή τακούνι στο δάπεδο του διαμερίσματος». Με συνέπεια, κατά τα αναφερόμενα και στη δικαστική απόφαση, να «προκαλείται ταραχή, άγχος και νευρική υπερένταση στους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου». Οι τελευταίοι βλέποντας μάλιστα ότι η «συγκατοίκηση» δεν μπορούσε να συνεχιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμά τους θεωρώντας πλέον ότι η χρήση του ήταν δυσχερής.
Παράλληλα, ως μία τελευταία λύση σκέφτηκαν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στα χαρτιά οι ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου κέρδισαν τη δικαστική μάχη από τον πρώτο κιόλας γύρο.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων)… έβγαλε κόκκινη κάρτα και απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου να συνεχίσουν να προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους την προσωπικότητα των συγκατοίκων τους.
Συνέχιζαν…
Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση οι ενοχλητικοί γείτονες αν δεν σταματούσαν να θορυβούν έπρεπε να πληρώσουν 2.000 ευρώ, ενώ απειλούνταν ο καθένας από τους δύο δύστροπους ιδιοκτήτες και με προσωπική κράτηση ενός μηνός. Παρά το «δικαστικό καμπανάκι» δεν άλλαξαν τη συμπεριφορά τους. Ετσι, το Πρωτοδικείο διέταξε την εφαρμογή της απόφασης εις βάρος τους.
Εκείνοι με τη σειρά τους για να αποφύγουν την πληρωμή του προστίμου ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου. Το Εφετείο όμως δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους. Και τώρα, μετά την επικύρωση της απόφασης και από τον Αρειο Πάγο, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πληρώσουν για τις θορυβώδεις και ενοχλητικές κινήσεις τους, έστω και με καθυστέρηση μερικών ετών.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4586194

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου